Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Colau vol rebaixar la T-Mes i la T-Jove amb la taxa turística
  • CA

La candidata de BComú a la reelecció, Ada Colau, ha proposat l’augment de la taxa turística per finançar el transport públic. A més, vol que el consistori gestioni el 100% de la taxa, ja que actualment està en un 50% a mans de la Generalitat. Els ingressos derivats de l’augment podrien servir per permetre l’abaratiment del transport públic mitjançant la disminució del preu de la T-Jove i la T-Mes, un plantejament que també ha posat sobre la taula. La primera passaria a ser de pagament mensual i no trimestral per “facilitar-ne l’ús” entre els joves. El preu seria de 30 euros cada mes. Actualment és de 105 euros en un sol pagament trimestral. El cost de la T-Mes baixaria dels 54 euros actuals a 40 euros.

A més, ha plantejat canvis en la T-16: “No podem esperar a la T-Mobilitat, ampliarem la T-16 fins a 3 zones de l’àrea metropolitana”. L’alcaldessa també ha dit que vol incrementar la freqüència del metro a dos minuts i mig. Aquest augment del pas de trens s’inclou en el 30% d’increment de la capacitat del transport públic per aconseguir una Barcelona saludable i verda, segons ha explicat Colau.

Sobre si seguirà a l’Ajuntament si no guanya, ha respòs en una roda de premsa a l’agència Efe que no es planteja aquest escenari. “Em presento per tornar a guanyar”, ha destacat, per afegir que la seva intenció segueix sent governar amb PSC i ERC. Sobre el possible pacte entre Maragall i JxCat, Colau ha avisat el candidat republicà que no podrà portar a terme el seu programa amb la candidatura de Quim Forn i Elsa Artadi, segons recull Europa Press.

Colau ha argumentat que el seu posicionament ha estat clar durant tot el procés i que s’ha posicionat “en la defensa dels drets humans”. Finalment, ha supeditat un pacte amb els socialistes a un canvi d’actitud de Jaume Collboni: “Si deixa de flirtejar amb Cs i deixa de dir que la prioritat és fer-me fora, podrem pactar”.

Més notícies
BComú traslladaria el Clínic a l’Escola Industrial per afavorir-ne el creixement
Notícia: BComú traslladaria el Clínic a l’Escola Industrial per afavorir-ne el creixement
Comparteix
La comissionada de Salut, Gemma Tarafa, planteja ubicar l'Escola Entença al carrer Provença
Colau planteja que el 75% dels carrers siguin zones 30 per reduir accidents
Notícia: Colau planteja que el 75% dels carrers siguin zones 30 per reduir accidents
Comparteix
Els carrers Bruc, Diputació i Gran de Gràcia serien alguns en què es limitaria la velocitat a 30 km/h

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa