El govern espanyol refreda els plans de Colau per ampliar la Ciutadella

Recorda, en una resposta per escrit al PDeCAT, que un tros de les vies de l'Estació de França és terreny edificable

El govern espanyol no té gaire interès a facilitar una ampliació del parc de la Ciutadella cap al mar, segons es desprèn d’una resposta per escrit al PDeCAT, a la qual ha tingut accés el TOT Barcelona. El diputat Genís Boadella va preguntar a l’executiu de Pedro Sánchez per la retallada de vies que Adif vol fer a l’Estació de França, avançada al gener per aquest diari. Quasi dos mesos després ha rebut una resposta gens compromesa amb els plans d’ampliació del parc que va anunciar l’alcaldessa Ada Colau el 2018.

El govern espanyol refreda les expectatives municipals i recorda que “la superfície ocupada per les vies” que Adif pretén desmantellar són terrenys qualificats urbanísticament d’ús terciari i no pas zona verda. És més, subratlla que estan inclosos en “una parcel·la amb una edificabilitat de 22.809 m2“. Es tracta d’uns antics tallers ferroviaris amb escàs ús actualment, una peça més en el debat sobre el desmantellament o rellançament d’aquesta estació infrautilitzada.

El mateix document sosté que la supressió de les vies té com a “únic objectiu” complir amb la qualificació dels terrenys i la reordenació del passeig Circumval·lació que consta al Pla General Metropolità de Barcelona des de 2008. No obstant, no diu res sobre els plans de futur que té l’Estat per aquest llaminer solar, del que podria treure un bon rendiment econòmic si se’n desprèn a través d’una subhasta, com ja ha passat amb els locals d’oci del front marítim.

Parcel·la edificable i vies que Adif vol desmantellar rere l’Estació de França / Adif

El que queda ben clar és que el parc barceloní no resulta prioritari per a Madrid. “No és possible, en conseqüència, destinar aquest terreny a zona verda i/o a l’ampliació del parc de la Ciutadella”, sentencia la resposta parlamentària. Obvia totalment que si l’Estat volgués podria negociar una permuta o una requalificació amb l’Ajuntament de Barcelona, que ha fet centenars de modificacions al planejament urbanístic per possibilitar operacions de transformació.

Aquest gener el TOT Barcelona va tornar a preguntar al consistori pels seus plans a la zona i la resposta va ser indefinida: “L’Ajuntament continua treballant en la concreció de les actuacions i millores a tirar endavant al parc de la Ciutadella i el seu àmbit immediat, i ho fa tenint en compte les institucions i infraestructures que hi tenen presència, entre les quals hi ha Adif i l’estació de França”. El somni de l’ampliació de la Ciutadella segueix en via morta.

Més informació

Comentaris

    Però si és més fàcil ... 09/03/2021 6:03 pm
    .... treure d'aquí la UPF que no serveix per a res.
    Esteve 10/03/2021 8:30 am
    Lo que tiene que hacer es cargarse el zoo y ampliar el parc de la Ciutadella ahí para empezar...

Nou comentari