Dinou entitats demanen a l’oposició que pressioni Colau per cessar a Badia

Volen un ple extraordinari atès que acusen l'acaldessa de no respondre la seva petició de fer fora el regidor

Dinou entitats i plataformes ciutadanes continuen amb la seva particular croada contra el regidor d’Emergència Climàtica, Eloi Badia, a qui acusen d’actuar amb “indiferència” i “menysteniment” envers demandes veïnals per protegir el medi ambient. Després d’apressar Ada Colau perquè el fes fora el passat mes de març, els col·lectius crítics amb el regidor s’han adreçat ara als cinc grups de l’oposició a l’Ajuntament per demanar-los que forcin un consell plenari extraordinari perquè l’alcaldessa es posicioni sobre la petició de cessament de Badia, contra qui carreguen per diferents polèmiques obertes en els darrers anys, com la contaminació al voltant de la incineradora de Tersa, la construcció d’un nou tanatori a Sants o la ubicació del futur institut Vallcarca.

A través d’un comunicat conjunt, les organitzacions -que pertanyen a diferents barris dels districtes de Gràcia, Sants-Montjuïc, Sant Martí i Sant Andreu- asseguren que Colau no ha contestat a la demanda de dimissió que van registrar al consistori. “És una mostra més de la desconsideració per part de l’alcaldessa envers la ciutadania”, retreuen les associacions, que afegeixen que la manca de resposta no els ha deixat altra via que “demanar la implicació dels portaveus municipals de l’oposició” perquè tramitin la convocatòria d’un ple extraordinari de l’Ajuntament. Per aconseguir-ho, es necessita com a mínim el suport d’11 regidors, una quarta part del consell plenari.

Les associacions justifiquen que la seva reclamació es basa en causes “de cabdal importància, com són la qualitat de l’aire, l’estat de les platges, el manteniment i la preservació d’espais verds de la ciutat o evitar despeses supèrflues”, que les exemplifiquen amb els projectes de construcció de tanatoris que creuen “innecessaris”. “Confiem que hi haurà suficient quòrum perquè es convoqui un consell extraordinari”, ha dit Enric Navarro, membre d’Airenet, una de les entitats que reclama la marxa del regidor. Navarro ha comentat que volen “forçar un pronunciament de l’alcaldessa sobre Badia” perquè “és l’única que té la potestat de cessar-lo”, ha recordat.

Més informació

Comentaris

    amb comu no podem 10/06/2021 8:51 am
    si la frau kolau és de per si un perill públic per la ciutat de Barcelona, el badia, no se li queda curt, son com cosins germans el badia aquest, té com a objectiu acabar amb els drets socials, i deixar sense ni cinc, a tots aquells que defensen el dret a decidir

Nou comentari