Memorial de greuges d’una vintena d’entitats veïnals que reclamen la dimissió de Badia

Han entregat aquest dimarts una petició oficial a l'Ajuntament de Barcelona

Una vintena d’associacions veïnals de Barcelona han demanat aquest dimarts la destitució del regidor d’Emergència Climàtica i Transició Ecològica, Eloi Badia, per la seves formes “esbiaixades”, per la seva gestió i per la “manca de participació ciutadana en el disseny de la ciutat del futur”. Entre els signants de la petició que s’ha registrat a l’Ajuntament de Barcelona hi ha la Federació Barris de Gràcia –districte d’on és el regidor—, l’Associació de Comerciants Vallcarca, l’Associació de Veïns Front Marítim de Barcelona, la de Diagonal Mar, la Coordinadora Veïnal Metropolitana Airenet, la Plataforma Stop Tanatori Sants-Montjuïc, l’Associació de Veïns i Veïnes del Barri del Besòs, o la del Barri Maresme, entre d’altres.

En total són 19 associacions. Les associacions denuncien repetides demandes d’entrevista que no han sigut ateses, l’expulsió d’una reunió telemàtica, i que no s’atenen les demandes dels veïns. Entre les actuacions de Badia que critiquen hi ha l’ubicació del futur Institut Vallcarca. L’any 2019 es van recollir gairebé 2.000 signatures per demanar que es mantingués el parc infantil i la zona recreativa per adults ubicats als Jardins Doctor Comas i Llaberia, amb nombrosos arbres centenaris. En el seu lloc, es volia construir un nou institut d’ensenyament secundari. Les entitats no s’hi oposaven, però qüestionaven la seva ubicació. El conflicte està judicialitzat.

A més, també es van recollir 12.000 signatures en desacord amb un nou tanatori a Sants-Montjuïc, situat a les antigues fàbriques dels Germans Climent, al barri de Sants. Uns béns d’interès local per la seva configuració modernista. Com a responsable de la incineradora Tersa i de l’àrea d’Ecologia de l’Àrea Metropolitana de Barcelona, Enric Navarro, vicepresident de l’Associació Airenet Coordinadora Veïnal Metropolitana, manifesta la “manca de preocupació per la contaminació atmosfèrica que produeix la incineradora i la Central Tèrmica Cicle Combinat”, i afegeix que el regidor es nega a complir l’acord sorgit de l’auditoria realitzada a la incineradora, que recomana instal·lar una estació de qualitat de l’aire.

Com a conseqüència, les entitats valoren molt negativament el tracte que han rebut en diverses ocasions i denuncien la seva manera de fer política. Demanen que es respecti el patrimoni i es mantingui l’ecosistema verd.

Nou comentari