Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
La interventora de Colau declara dimarts per les ajudes a entitats afins
  • CA

Nou pas en el procés judicial contra l’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, per subvencionar quatre entitats afins al seu partit. L’Associació per la Transparència i la Qualitat Democràtica, com a querellant de la causa, ha acordat amb el jutge Ignacio Sánchez García-Porrero la citació de la interventora municipal de la capital, la funcionària estatal Carmen Torres.

Segons ha pogut comprovar documentalment el TOT Barcelona, Torres està cridada a declarar el proper dimarts 26 de març a les 10:15h del matí a la Ciutat de la Justícia. La declaració de l’alcaldessa com a imputada el passat 4 de març no generava l’arxiu immediat de la causa, sinó que la part acusatòria podia sol·licitar noves diligències. Així ho van explicar aquell dia els advocats de la líder dels comuns, Olga Tubau i Àlex Solà, que ja van advertir que la declaració podia anar seguida de sol·licituds de noves accions judicials, com és el cas de la declaració testifical de Torres.

La defensa jurídica de l’alcaldessa va centrar la seva estratègia en desgranar com es tramiten les ajudes que centren el cas, amb fins a 8 informes elaborats pels serveis jurídics municipals sobre el recorregut legal que fa qualsevol subvenció. Segons van dir fa un mes i mig, no preveien allargar el procés judicial amb diligències sol·licitades per la defensa, sinó que aspiraven a passar pàgina el mes aviat possible amb una petició d’arxiu. No obstant, l’entitat querellant sí que ha sol·licitat una nova declaració i per tant la investigació de l’alcaldessa es dilatarà una mica més. Si es produïen noves diligències, ja van advertir Tubau i Solà, procurarien que “es practiquin el més aviat possible”. “La nostra intenció no és allargar la batalla judicial”, va reblar Colau.

L’acusació crida a la interventora delegada de l’Ajuntament per demanar-li detalls sobre el seu paper i les recomanacions que fes durant l’aprovació de les ajudes. I és que el text de la querella es recolza en cinc objeccions que Intervenció municipal va posar a un dels convenis subscrits sense concurrència pública, el de l’Observatori DESC. La causa que va arxivar Fiscalia mesos abans d’aquesta querella recollia els mateixos avisos d’Intervenció, però clarificava que DESC hauria corregit els detalls sol·licitats i aleshores l’expedient hauria tirat endavant sense més incidents perquè Intervenció no s’havia oposat a la concessió de l’ajuda.

Sens dubte l’acusació intentarà dimarts subratllar les pegues expressades inicialment per la interventora i situar-les com indicis d’una presumpta irregularitat. La defensa també la podrà interrogar i, de la mateixa manera, tibarà la declarant per avalar la tesi municipal. Serà el jutge qui, escoltant totes les respostes, decideixi si la declaració de la interventora juga a favor o en contra de l’alcaldessa Ada Colau.

Més notícies
Colau, sobre la declaració al jutjat: “Estic contenta, no hi ha cas”
Notícia: Colau, sobre la declaració al jutjat: “Estic contenta, no hi ha cas”
Comparteix
L'alcaldessa insisteix que és víctima d'atacs judicials dels lobbies i que s'arxivarà la causa
L'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, atenent els mitjans en una imatge d'arxiu / Laura Fíguls (ACN)
“Victimisme” i “vergonya”: l’oposició carrega contra la declaració de Colau
Notícia: “Victimisme” i “vergonya”: l’oposició carrega contra la declaració de Colau
Comparteix
Ciutadans i PP demanen la dimissió, Junts diu que la situació és "greu" per Barcelona, ERC no veu delicte i PSC i Valents no es mullen
Ada Colau, a la ciutat de la Justícia ACN
Colau nega davant del jutge que fes res per subvencionar entitats afins
Notícia: Colau nega davant del jutge que fes res per subvencionar entitats afins
Comparteix
Fonts de la Fiscalia apunten que la causa és pràcticament idèntica a la que va acabar arxivada l'any passat
Ada Colau, a l'assemblea dels comuns de novembre de 2021 / Pau Venteo - Europa Press
Colau entrega al jutge 8 informes nous dels juristes municipals
Notícia: Colau entrega al jutge 8 informes nous dels juristes municipals
Comparteix
L'alcaldessa va a declarar "tranquil·la" i "amb ganes", segons la defensa i el seu equip municipal

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa