L’alcaldessa Ada Colau compareix aquest divendres al matí al jutjat d’instrucció número 21 de Barcelona com a investigada per presumptes subvencions a dit. Abans de la visita a la Ciutat de la Justícia, la defensa de la líder municipal ha entregat al jutjat tots els expedients sobre aquestes ajudes, que ja estaven recopilats arran de la investigació de Fiscalia arxivada al juliol. Però, a més a més, aquest cop ha afegit a la documentació 8 informes que ha encarregat als serveis jurídics municipals “perquè el jutge pugui entendre com funciona l’Ajuntament”.

Aquests nous informes detallen coses bàsiques com què és el consell de govern –l’òrgan executiu que aprova en última instància un conveni–; o com s’articula una convocatòria general de subvencions a Barcelona. Ho han avançat en declaracions als mitjans el regidor Marc Serra (Bcomú) i l’advocat Àlex Solà, que porta la defensa de Colau juntament amb la lletrada Olga Tubau. “Hem proporcionat 8 informes diferents per explicar i posar en context els fets i el funcionament de les subvencions”, han relatat.

Així, per exemple, confien que el magistrat vegi que Colau “ni tan sols ha arribat a firmar-les” [les subvencions investigades” i que “la seva participació directa és inexistent”. “L’alcaldessa va a declarar tranquil·la, amb una actitud de total col·laboració amb la justícia i esperant que pugui aclarir-se qualsevol malentès”, ha recalcat el regidor. “No només té tranquil·litat sinó ganes de poder explicar al jutjat la realitat”, ha afegit l’advocat.

Mateix advocat

Solà ha assegurat que l’advocat granadí que porta la querella actual és el mateix que ja va portar aquestes ajudes a Fiscalia, que va arxivar el cas al juliol. “Probablement hi ha les mateixes persones darrere”, ha dit. Es tracta del bufet d’advocats Luna y Asociados, com va explicar el TOT Barcelona, un despatx especialitzat en corrupció que té al seu portfoli haver representat Jesús Gil, una regidora condemnada del PP i trames vinculades al PSOE.

Solà ha tornat a acusar de “mala fe processal” aquest advocat per haver obviat en la nova querella la decisió de Fiscalia i l’acusa d’haver usat “frases fora de context d’informes d’intervenció posteriors” per deslegitimar les ajudes. Ha titllat l’auto de “document ideològic”, amb un redactat més polític que referent a “fets concrets”, i ha lamentat “un episodi més de judicialització de la política”.

“És només una qüestió de temps, el que necessiti el jutge per arribar a la mateixa conclusió que va arribar Fiscalia i arxivar també el cas”, ha conclòs. La incertesa sobre el temps que transcorrerà fins a la decisió judicial, però, té un gran valor polític a un any de les eleccions municipals. Ada Colau es juga la revàlida a l’alcaldia en la declaració d’aquest matí.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: ciutadà a març 04, 2022 | 08:29
    ciutadà març 04, 2022 | 08:29
    No cal pas que s'hi esforci massa; els canfanguins son tan i tan mesells que la tornaran a votar.

Nou comentari

Comparteix