Collboni, sobre la visita de Felip VI: “Si ve i em convida, hi seré”

Insisteix que si Batlle és candidat a la Generalitat, "no podrà continuar al govern" municipal

El primer tinent d’alcaldia Jaume Collboni s’ha posicionat ràpidament sobre la visita de Felip VI i Letizia el proper 17 de juliol a Barcelona. “Si ve el cap de l’Estat, convoca un acte públic i convida el govern de la ciutat i em convida com a tinent d’alcaldia, hi seré”, ha dit aquest dimarts al vespre en una entrevista al programa Bàsics de Betevé. El cap de files del PSC a l’Ajuntament ha evitat pronunciar-se sobre si hi aniria acompanyat de l’alcaldessa Ada Colau, que aquesta setmana ha piulat que la monarquia espanyola és “corrupta”.

“Independentment de les nostres posicions sobre la monarquia o la república, s’ha de distingir entre la necessitat que la justícia ho aclareixi tot sobre el rei emèrit i la institució de la monarquia”, ha defensat en ser preguntat per les discrepàncies entre comuns i socialistes sobre la corona. “No m’incomoda [la visita], quan tens una posició institucional tens una obligació”, ha dit Collboni, esquivant respondre si és de les ocasions en què li agrada “més o menys” complir amb l’assistència com a autoritat.

Batlle, fora si és presidenciable

Collboni també s’ha referit a les aspiracions d’Albert Batlle d’optar a la presidència de la Generalitat a les properes eleccions catalanes. “Em va informar al seu dia que volia ser candidat d’una nova opció de centre-dreta catalanista i li vaig dir que és legítim, ja que no pertany al mateix partit que jo”, ha exposat. Segons Collboni, ja aleshores li va advertir que “ser candidat no és compatible amb una tinença d’alcaldia de Barcelona, que requereix tota l’atenció a la feina” i assegura que Batlle li va respondre que hi estava d’acord, tot i que després en públic no se cenyís a aquest guió.

“Si això passés [ser candidat oficialment], és evident que no podrà continuar formant part del govern“, ha sentenciat amb molta claredat. No obstant, no ha volgut posar cap calendari sobre la taula: “Ho hem de resoldre el més aviat possible però no hi ha una data de caducitat ni li’n posarem cap“. Tot i les advertències, també ha elogiat Batlle i ha assegurat que sent “una persona apreciada i respectada” és “normal que li facin aquesta proposta”. Ha preferit no detallar si li sabia greu o no haver-lo de substituir, donat que Seguretat és una cartera molt delicada, i s’ha limitat a dir que la situació “forma part de la normalitat de la vida política”.

Més informació

Nou comentari