Els reis Felip VI i Letizia visitaran Catalunya a finals de la setmana vinent, concretament divendres 17 de juliol. Al matí seran a Figueres i a la tarda visitaran Barcelona, segons ha publicat La Vanguardia. A la capital catalana tindrien previst reunir-se amb representants dels sectors econòmics més afectats per la crisi del coronavirus i possiblement també passejarien per algun espai conegut de la ciutat, per ser-hi fotografiats per la premsa, com han fet a les platges de Palma de Mallorca i Benidorn.

La visita es produeix en plena polèmica per l’escàndol de corrupció que protagonitza la corona. S’emmarca en la ronda que estan fent els monarques per totes les comunitats autònomes per reconèixer l’esforç de la ciutadania en la lluita contra el coronavirus. La gira va començar a les Illes Canàries a finals de juny i acabarà a Astúries.

La darrera dels reis espanyols a la ciutat va ser al novembre, durant les protestes contra la sentència de l’1 d’Octubre. En aquella ocasió, Felip VI i les seves filles Leonor i Sofia van presidir la gala anual de la Fundació Princesa de Girona, que es va celebrar al Palau de Congressos de la capital després de les nombroses mostres de rebuig en les edicions anteriors a Girona. No obstant, a Barcelona tampoc van trobar una bona acollida: una tensa protesta va encerclar el recinte de congressos i va increpar als assistents a l’acte.

Aquest dimarts a la tarda, en conèixer-se la visita, diversos grups de Telegram independentistes ja animaven a preparar una rebuda contundent a la monarquia en cas que arribi a posar els peus a Barcelona.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa