Batlle desafia Collboni i diu que no veu incompatible ser regidor i presidenciable

El líder dels socialistes es referma en contra de les aspiracions del tinent d'alcaldia de seguretat

El tinent d’alcaldia de seguretat, Albert Batlle, manté la seva aspiració de ser candidat d’Units per Avançar en les properes eleccions al Parlament de Catalunya malgrat les advertències del seu actual cap de files, Jaume Collboni (PSC). El regidor ha respost aquest dilluns en una roda de premsa que no veu incompatible ser regidor i presidenciable: considera que en política s’ha de permetre “que la gent pugui fer més d’una activitat”.

Batlle va fer pública fa una setmana la seva “disposició” a encapçalar una candidatura de catalanistes moderats. Pocs dies després Collboni li llançava un toc d’avís, assegurant que ser candidat a la Generalitat “no serà compatible amb formar part del govern” de Barcelona. I és que Batlle forma part del grup municipal del PSC, però era a la llista electoral com a independent, en representació d’Units per Avançar, formació amb qui els socialistes van pactar concórrer junts als comicis. En una convocatòria electoral catalana sembla clar que aquesta aliança no es tornarà a produir.

Batlle ha recordat aquest dilluns que hi ha regidors actualment al ple de Barcelona que són alhora diputats del Parlament i que estan igual de compromesos amb la vida de la ciutat que la resta. El tinent d’alcaldia ha assegurat que se sent còmode amb la gestió que està fent al capdavant de l’àrea de Seguretat i ha defensat que la seva prioritat “és la ciutat de Barcelona”.

Collboni també aguanta el pols

Preguntat pel desafiament de de Batlle, Collboni ha insistit en la incompatibilitat de les dues funcions. Sense paraules dures, ha mantingut el pols reafirmant la seva posició. “Em remeto a les declaracions de la setmana passada”, ha sentenciat el primer tinent d’alcaldia.

Més informació

Nou comentari