Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Albert Batlle, disposat a ser presidenciable per impedir que governi l’independentisme
  • CA

El tinent d’alcaldia de seguretat de Barcelona, Albert Batlle, té plans polítics personals al marge del PSC. El regidor va entrar a la llista socialista com a representant del partit Units per Avançar, que va pactar unir esforços amb Jaume Collboni per a les eleccions municipals de fa un any. Ara, però, Batlle i el seu partit tenen la vista posada en les properes eleccions catalanes i preparen l’enèsim artefacte polític per aglutinar el catalanisme moderat i barrar el pas a l’independentisme. Si convé, lideraria ell mateix aquesta nova candidatura i fer el salt al Parlament de Catalunya.

En una entrevista aquest diumenge a La Vanguardia, Batlle ha reconegut que està “disposat a exercir aquest lideratge”. Sempre i quan, això sí, la candidatura tingui “garanties d’èxit”. Per quedar-se sense representació no deixarà l’Ajuntament: “Tinc un compromís amb Barcelona i no faré un salt suïcida ni deixaré que ningú el faci”. L’objectiu no és guanyar les eleccions, assumeix Batlle, sinó “ser decisius i trencar l’empat infinit que ja dura 8 anys”.

En plena desescalada, Units per Avançar prepara a corre-cuita una eventual confluència de moderats: “Estem treballant en una alternativa de centre catalanista. Defensem una cosa nova. No estem ni per una remasterització de CiU ni per crear la sociovergència”, sosté el regidor. Batlle insisteix en la tesi insígnia d’aquest sector polític: “Hi ha un espai de catalanistes orfes”. Creu que l’independentisme viu de “vot prestat” per manca d’un “referent del catalanisme” tou i aposta per “fer entendre” als dos milions de votants independentistes que han estats enganyats amb l’autodeterminació: “Se’ls ha fet creure una idea amb un punt de romanticisme que era absolutament impossible”.

És, de fet, el mateix que han intentat abans i sense èxit Manuel Valls amb Barcelona pel Canvi, Josep Ramon Bosch amb la Lliga Democràtica, Germà Gordó amb Convergents o Antoni Fernández Teixidó amb Lliures. I la llista de sigles segueix creixent, perquè Batlle ha avançat que la setmana vinent es constituirà una altra formació, el Partit Nacionalista de Catalunya. La llista electoral intentaria recollit tots els grups i partits petits que defensen un pacte Catalunya-Espanya per passar pàgina al Procés. Després ja s’entendrien amb altres partits, sobretot amb el PSC però potser també amb comuns, Cs i PP.

Finalment, dedica dures paraules als líders del Procés. Titlla a Carles Puigdemont de “llast per la política catalana” i li recomana “buscar una sortida personal” del taulell polític. “No ha estat mai la seva hora, però ara ho és menys que mai”, etziba. Sobre els presos polítics, veu viable “que estiguin al carrer el més aviat possible” a través d’instruments legals, però dona per tancada la seva lluita per la independència. “És una via morta i estic convençut que, en el seu interior, molts d’ells també ho pensen”, sosté.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: unoalfa a juny 21, 2020 | 15:58
    unoalfa juny 21, 2020 | 15:58
    No Cuesta nada hacerse entender... Pero en Cristiano para todo el mundo, no te limites.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa