Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
JxCat demana a Batlle que dimiteixi “si no es veu capaç” de liderar Sarrià-Sant Gervasi
  • CA

El grup municipal de JxCat reclama al tinent d’alcaldia Albert Batlle que dimiteixi “si no es veu capaç” de liderar Sarrià-Sant Gervasi, districte del que és regidor, a causa de la seva voluntat d’encapçalar una candidatura de catalanistes moderats a les properes eleccions al Parlament de Catalunya. Li exigeix que batalli per la construcció de la biblioteca de Sarrià, un equipament llargament esperat pels veïns de la zona però que perilla a la llista d’inversions dels pressupostos 2020.

El grup d’Elsa Artadi demana a Batlle que “plegui” si ara està “més centrat” en les seves aspiracions personals que en el territori. El conviden a “deixar pas a un altre regidor” al capdavant del districte si la “vocació de fer carrera al Parlament” el distreu de lluitar per un “projecte prioritari pel conjunt de la societat sarrianenca”.

El regidor de JxCat adscrit al districte, Jordi Martí Galbis, ha exigit aquest dimarts “un compromís ferm” a Batlle i a l’alcaldessa Ada Colau per mantenir la biblioteca al pressupost pel 2020, que el grup municipal ha negociat fins ara amb bona sintonia amb l’executiu. “Arran de la crisi de la Covid-19, hi ha inversions ja aprovades que segons el vocabulari dels Comuns s’hauran de ‘reprogramar’; podria ser que el projecte de la biblioteca de Sarrià caigui de la llista de les inversions del pressupost del 2020, al que vam donar suport, i que entre tots estem intentant refer”, ha advertit.

La zona on s’ha de construir la biblioteca municipal de Sarrià, a la plaça que porta el nom del barri / S.B.

Sarrià- Sant Gervasi “és un dels districtes amb més estudiants i centres educatius de tot Barcelona, amb més concentració de tot Europa, però no hi ha cap biblioteca pública”, ha remarcat. A més ha recordat que el projecte també contempla incorporar al nou edifici de la plaça de Sarrià les oficines municipals que ara són al carrer Anglí i que costen “un lloguer altíssim”. “El projecte ja està fet, cal que la licitació tiri endavant aquest 2020 perquè es pugui obrir abans d’acabar el mandat, que era el compromís de totes les forces polítiques”, ha reblat.

Finalment Martí ha criticat que Batlle convoqués un acte reivindicatiu en favor de la biblioteca durant la darrere Audiència Pública del districte. “El govern renuncia a la seva capacitat de decisió i vol fer un acte reivindicatiu d’una cosa que només depèn d’ells. Això vol dir que govern no governa, tiren tinta de calamar per amagar la seva gestió“, ha protestat. “Demanem que aquest acte no es convoqui i que les entitats del districte no hi participin perquè creiem que és una burla a la ciutadania”, ha conclòs.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa