Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Colau es nega a reallotjar els Legionarios per ser “nostàlgics” de Franco

L’Ajuntament de Barcelona no oferirà reallotjament a la Hermandad de Antiguos Caballeros Legionarios de Barcelona, en procés de ser desnonats del local i d’uns terrenys de 5.000 metres quadrats de les antigues casernes de Sant Andreu d’on es neguen a marxar. L’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, ha rebutjat la petició que el grup municipal del PP ha manifestat en el ple municipal d’aquest divendres en què ha reclamat que es brindi un nou emplaçament on reubicar els antics militars de l’Exèrcit espanyol. Colau ha acusat l’agrupació d’exlegionaris de simpatitzar amb la dictadura de Francisco Franco.

“Les entitats nostàlgiques del franquisme no han de tenir cap tracte de favor”, ha adduït Colau per respondre a la proposta que ha defensat el president dels populars a l’Ajuntament de Barcelona, Josep Bou. L’alcaldessa ha jutjat que es tractava d’un fet “molt greu” que el regidor del PP hagi sol·licitat que el consistori lliuri un espai públic als antics legionaris.

Per la seva banda, el president del PP al consistori ha pregat Colau que no “deixi tirats” l’entitat d’exmilitars. Bou ha justificat que “els ajuntaments normalment cedeixen els locals en la majoria de les ciutats”. “Crec que els devem un respecte i una ajuda”, ha dit tot fent valdre el treball “compromès” d’aquests legionaris “sense cap mena d’ideologia”, ha dit.

Expulsats d’un espai públic

Com ha informat el TOT Barcelona, el Consorci de la Zona Franca ha instat l’expulsió de la Hermandad de Antiguos Caballeros Legionarios de Barcelona. Colau ha recordat que l’ajuntament exigeix des de fa anys el desallotjament de la Hermandad de Antiguos Caballeros Legionarios de Barcelona dels terrenys i l’edifici que ocupen, que no són de titularitat municipal. L’alcaldessa ha refermat que el consistori manté la posició que ha defensat fins ara. 

El Consorci va concedir un ultimàtum a l’agrupació d’exlegionaris perquè abandonessin pel seu propi peu el recinte de les antigues Casernes de Sant Andreu el febrer passat. L’ens va oferir una compensació de 12.500 euros a la germandat, que no va acceptar-los i va optar per atrinxerar-se al local i al terreny que ocupa des de 2013, quan l’entitat pública li va cedir-los gratuïtament.

Gairebé dos mesos després d’esgotar-se el termini perquè marxessin dels terrenys de Sant Andreu que pertanyen al Consorci de la Zona Franca, l’entitat participada per l’Estat va iniciar el procediment per sol·licitar el desallotjament sota ordre judicial dels exmilitars. El Consorci de la Zona Franca va presentar la demanda judicial perquè la justícia faci abandonar els exlegionaris el local de les antigues casernes. L’expulsió, però, no es preveu que es materialitzi amb rapidesa. L’organisme que és propietari de l’espai en disputa està encapçalat pel delegat nomenat pel Govern espanyol, Pere Navarro, l’exprimer secretari del PSC.

Una petició de desonament que no és nova

L’Ajuntament de Barcelona fa anys que demana que els legionaris deixin d’ocupar una propietat pública de la ciutat. Fa cosa d’un any que la petició de desnonament està sobre la taula. A més, l’Associació de Veïns de Sant Andreu reclama també des de fa anys que s’expulsi els exlegionaris i que el terreny de les antigues casernes es destinin a usos socials que responguin a les necessitats del barri.

El Consorci de la Zona Franca es va comprometre per escrit a no perllongar l’ocupació de l’espai per part dels exlegionaris, que ha generat rebuig social i polític. L’organisme va acordar també emprendre de forma immediata les accions judicials contra els ocupants i a l’enderroc de les construccions.

El Consorci de la Zona Franca haurà d’enderrocar la finca un cop que els Antiguos Legionarios marxin de les Casernes de Sant Andreu. La previsió contempla que l’ens haurà de deixar nets els terrenys i cedir-los a l’Adif. El gestor ferroviari decidirà què farà amb el solar.

Més notícies
La Hermandad de Legionarios es nega a marxar d'uns terrenys que el Consorci els va cedir FOTO: JORDI PLAY

Els Legionarios de Sant Andreu, al jutjat per ser desnonats

Notícia: Els Legionarios de Sant Andreu, al jutjat per ser desnonats
Comparteix
El Consorci de la Zona Franca ha presentat la demanda judicial perquè la justícia els faci abandonar el local de les antigues casernes
Notícia: Els Legionarios de Sant Andreu, al jutjat per ser desnonats - Mobile
L'alcaldessa Ada Colau durant un ple de l'Ajuntament / ACN

Colau admet que l’àrea d’Ètica té 3 vacants des de fa un any i mig

Notícia: Colau admet que l’àrea d’Ètica té 3 vacants des de fa un any i mig
Comparteix
L'àrea de Transparència, remodelada pel PSC, té les places buides per "motius organitzatius"
Notícia: Colau admet que l’àrea d’Ètica té 3 vacants des de fa un any i mig - Mobile
El Turó de la Rovira, un dels punts de Barcelona que rep fons de la taxa turística / Jordi Play

A què destina Barcelona els 1,2 milions de la taxa turística

Notícia: A què destina Barcelona els 1,2 milions de la taxa turística
Comparteix
Projectes de recuperació de la memòria històrica, rutes literàries i visites guiades als barris, entre els projectes per descentralitzar el turisme
Notícia: A què destina Barcelona els 1,2 milions de la taxa turística - Mobile
Ada Colau, Elsa Artadi i Ernest Maragall, abans del debat a Betevé en una imatge d'arxiu. / ACN (Nazaret Romero)

Barcelona condemna el cas Pegasus en defensa de Maragall i Artadi

Notícia: Barcelona condemna el cas Pegasus en defensa de Maragall i Artadi
Comparteix
El PSC dona l'esquena a comuns i independentistes en una declaració de rebuig a la trama d'espionatge
Notícia: Barcelona condemna el cas Pegasus en defensa de Maragall i Artadi - Mobile

Comentaris

 1. Icona del comentari de: ciutadà a abril 30, 2022 | 10:31
  ciutadà abril 30, 2022 | 10:31
  Caram, sra. Colau!. No teniu por de què els vostres amics del Gobierno Español us renyin?.
 2. Icona del comentari de: Veterà antifranquista. a abril 30, 2022 | 10:34
  Veterà antifranquista. abril 30, 2022 | 10:34
  Si aquests Legionarios no saben on anar, el lloc més indicat es que vagin amb la seva "Novia" tan peculiar; és el millor lloc.
 3. Icona del comentari de: Josep María a abril 30, 2022 | 11:22
  Josep María abril 30, 2022 | 11:22
  A la que haurien desallotjar del govern es a la Colau y també a tots els demés politics corruptes i perversos com ella, que són la práctica totalitat de la casta mafiosa que sofrim

Nou comentari

Comparteix