Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
10 de febrer: data límit perquè els legionarios desocupin les Casernes
  • CA

Ara sí, compte enrere definitiu perquè la Hermandad de los Antiguos Caballeros de Barcelona abandonin definitivament el local que ocupen a les Casernes de Sant Andreu des de fa nou anys anys després que el Consorci de la Zona Franca els fes una cessió gratuïta.

El Consorci de la Zona Franca (CZF) confirma al TOT Barcelona que va enviar divendres passat 21 de gener un requeriment a l’entitat perquè cobri els 12.500 euros que el Consorci ha dipositat com a indemnització per les suposades obres que es van fer al local i abandoni el recinte en un termini màxim de 15 dies hàbils. Els legionarios han estat notificats per burofax però no han acudit a recollir-lo. L’Ajuntament també ha rebut el document sobre aquesta gestió. Si el 10 de febrer no ha acceptat i recollit els diners, com ja ha fet en dues ocasions, el Consorci emprendrà les accions judicials pertinents perquè un jutge autoritzi el desnonament.

Les Casernes de Sant Andreu, on els legionarios estan instal·lats / Jordi Play

L’entitat ha estat gairebé nou anys ocupant una parcel·la de les antigues Casernes de Sant Andreu sense pagar ni un euro i exhibint la seva ideologia d’ultra-dreta, amb desfilades militars, banderes preconstitucionals i retrats del dictador. Ara sí, és la darrera oportunitat que tindran els legionarios de marxar voluntàriament i sense procés judicial, i amb diners a la butxaca.

Però no és la primera vegada que el CZF dona una oportunitat conciliadora a l’entitat franquista. De fet, al gener del 2020 ja es van dipositar diners per si les tres entitats que aleshores es trobaven als terrenys acceptaven un acord. No van acceptar, i novament, després d’un any de pandèmia i de gestions aturades, el juliol del 2021, i després d’un nou requeriment, dues de les tres van agafar els diners i van marxar.

Fa uns dies, el TOT Barcelona avançava que el procediment estava a punt d’executar-se. I aleshores la regidora d’Habitatge i també regidora del districte de Sant Andreu, Lucía Martín, lamentava “l’absoluta anomalia que va suposar la cessió el 2013, d’amagat dels veïns, més encara quan es tracta d’una entitat de militars franquistes”. La regidora feia una crida a “revertir aquesta anomalia amb caràcter urgent i fer que aquesta gent marxi i que el Consorci compleixi de forma immediata els compromisos adquirits per escrit”.

Sigui com sigui, i després d’anys de batalla tant des de l’Ajuntament com des del carrer a Sant Andreu, el compte enrere ha començat.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: gatemprenyat a gener 27, 2022 | 00:11
    gatemprenyat gener 27, 2022 | 00:11
    Que hi anirà la Brimo?

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa