Ara sí, la Hermandad de Antiguos Caballeros Legionarios de Barcelona comença el seu compte enrere judicial. La guerra amb el veïnat de Sant Andreu i amb el Consorci de la Zona Franca i l’Ajuntament de Barcelona ha arribat aquest divendres als jutjats. Tal i com ha pogut saber el TOT Barcelona, el CZF ha presentat la demanda judicial després que l’11 de febrer expirés el termini que se’ls havia donat perquè recollissin una indemnització de 12.500 euros i abandonessin el local i els terrenys de les antigues casernes de Sant Andreu, on s’hi estaven des del 2013 amb una cessió gratuïta del Consorci.

Ara comença el calvari judicial, perquè el desnonament no serà ràpid. Els Legionarios tindran dret a recórrer, i els terminis es poden allargar. Però fonts implicades en el cas donen per fet que la justícia acabarà desnonant aquesta associació que fa apologia del franquisme en un espai pagat amb diner públic, perquè és propietat d’Adif.

Un estira i arronsa llarg entre Ajuntament i CZF

Arribar a posar la demanda judicial no ha estat un camí de roses. De fet, l’Ajubntament de Barcelona pressionava des de feia temps el Consorci perquè fes el pas, davant de les protestes del veïnat de Sant Andreu per la presència dels exmilitars, amb exhibicions franquistes i simbologia. Però no va ser fins l’abril del 2021 que el Consorci va acabar acordant, per escrit, que no perllongaria innecessariament una ocupació rebutjada social i políticament. Es va acordar, com consta en l’acta que va poder consultar aquest diari, “que es procedeixi de forma immediata, de ser el cas, a la interposició de les accions que puguin resultar pertinents, inclús judicials, contra els ocupants de les finques de Torres i Bages, 120 i 122, i procedeixi a l’enderroc de les seves construccions”. La conclusió no deixava marge per a maniobres de cap tipus: “La Junta de Compensació acorda i es compromet al lliurament de la parcel·la lliure i expedita, i si s’escau, interposarà les accions legals pertinents” .

Solar que ocupa l’associació de Legionarios, que no ha volgut marxar JORDI PLAY

Dues entitats de la mateixa ideologia afincades en terrenys de les Casernes sí que van acceptar el juliol del 2021 les indemnitzacions de 9.400 euros cadascuna per marxar: la Hermandad de los Caballeros Mutilados i la Hermandad de los Sargentos Mutilados. Però els Antiguos Caballeros han preferit la guerra judicial i atrinxerar-se en un espai que no els pertany.

Comentaris

 1. Icona del comentari de: Teresina a abril 01, 2022 | 12:52
  Teresina abril 01, 2022 | 12:52
  A veure si els envien a Ceuta i Melilla d'una vegada per totes. No sé pas que hi havien vingut a fer aquí.
 2. Icona del comentari de: Andreuenc. a abril 01, 2022 | 16:03
  Andreuenc. abril 01, 2022 | 16:03
  Val més que els envieu a tots amb la seva peculiar "Novia". i ens deixen definitivament en pau.
 3. Icona del comentari de: Tano a abril 01, 2022 | 22:15
  Tano abril 01, 2022 | 22:15
  Bon vent.

Nou comentari

Comparteix