Batlle, “orgullós” del desallotjament de l’acampada i l’actuació de la Guàrdia Urbana

El tinent d'alcaldia explica el dispositiu a l'oposició i diu que anirà a felicitar personalment als agents divendres

El tinent d’alcaldia de seguretat, Albert Batlle (PSC), ha comparegut aquest dimecres davant l’oposició per explicar el desallotjament de l’acampada a la plaça Universitat i del paper de la Guàrdia Urbana en les protestes per la sentència. El regidor ha tret pit de la “bona feina” feta pel cos local, que ha definit com a “proporcional” i “ràpida”, i ha dit que sent “orgull de comandar aquest cos, no tan sols per la tasca d’aquesta nit sinó per la que han estat fent les últimes setmanes”. Així, Batlle ha detallat que preveu anar divendres a felicitar personalment als agents.

També ha confirmat que durant l’operatiu es van produir “dues úniques detencions” a l’inici de l’operatiu, una per desobediència i l’altra per desobediència i agressió. La policia va recollir de la plaça “26 tones de tot tipus de material”, que es va fotografiar, embossar i etiquetar abans d’enviar-lo a un magatzem municipal. Allà, ha dit Batlle, “estarà a disposició dels acampats per recollir-lo” però ha donat a entendre que recuperar els béns comportarà el risc de ser multat: “Quan ho facin se’ls notificarà la sanció per ocupació de la via pública”. 

[r:1]

El tinent ha alabat que s’hagi “recuperat la normalitat de la plaça Universitat, la Gran Via, Pelai i Ronda Universitat” i que la BRIMO dels Mossos no hagués hagut d’actuar perquè les 4 unitats de Guàrdia Urbana mobilitzades van poder-se fer càrrec soles de la situació i “pilotar” l’operació. Ha detallat que van participar a l’operatiu uns 150 agents i comandaments, a més de 84 operaris de neteja, i que en dues hores i mitja havia conclòs. Es van comptabilitzar unes 80 persones acampades en iniciar el desallotjament i aproximadament la meitat es van traslladar a plaça Catalunya per fer una assemblea. La policia barcelonina, segons Batlle, va impedir que poguessin “ocupar” aquest nou espai.

[r:2]

Pel qua fa a les setmanes prèvies, ha negat que s’obligués a la Guàrdia Urbana a quedar-se a les comissaries durant els disturbis, com l’acusava Ciutadans, que li ha entregar papers amb presumptes ordres de confinament a Batlle per demostrar la crítica. “Ens vàrem conjurar per minimitzar els efectes del conflicte”, ha argumentat. Segons el tinent, la Guàrdia Urbana no es va quedar al marge dels dispositius d’ordre públic durant els aldarulls, sinó que va fer-hi tasques de suport com garantir que el SEM pogués atendre ferits en condicions més segures, assistir als dos centres de coordinació habilitats i informar a través del Twitter de la policia local de les incidències a temps real.

L’oposició no s’ha quedat contenta amb les explicacions, però Batlle havia esgotat ja el temps assignat per a les seves intervencions i ha esquivat així contestar per exemple si s’havia esgotat la via de la mediació, com li demanava JxCat. Sí que ha respost, dues hores més tard en un altre debat de l’ordre del dia, qui ha ordenat el desallotjament. Batlle ha assumit com a pròpia la decisió d’haver desallotjat la plaça, tot i que ha explicitat que ho ha fet “amb la conformitat de l’alcaldessa”. 

Més informació

Comentaris

    Anna G. 20/11/2019 1:50 pm
    Sabeu el que són els motins? Els més joves ho haureu vist a les pel.lícules. Doncs bé quan aquest home era el màxim responsable a Catalunya de presons, s'en van produir. Un incendiari que allí on va ho crema tot. Un provocador
    joan 20/11/2019 6:28 pm
    Aquest es un gandul, que nomès ha viscut de la politica, agafant qualsevol feina que li donin, tant li fa, si te que estomacar a algú, com si te que anar a recollir les escurrialles de l'Ajuntament, que potser seria el seu lloc idoni,

Nou comentari