Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Denuncien una violació a l’acampada de plaça Universitat

Els acampats a la plaça Universitat han assegurat que la setmana passada es va produir una agressió sexual en una tenda de campanya. Respecte als fets, l’únic que ha volgut comunicar el Punt Lila dels estudiants és que la noia agredida ha demanat evitar donar cap detall per motius de privacitat. En aquest sentit, els representants de l’acampada han remarcat que condemnen fermament tota mena de comportaments masclistes als quals han quedat exposats des que van començar la protesta permanent al carrer. Des que van saber-se els fets, la comissió encarregada de gestionar les actituds masclistes va aplicar el protocol d’atenció a la víctima, indiquen.

Els fets haurien passat la matinada de dimecres a dijous. Tanmateix, els organitzadors asseguren que desconeixen si a hores d’ara la víctima ha interposat una denúncia davant dels Mossos. S’ha confirmat, però, que ha deixat l’acampada. 

Fonts de la policia catalana han destacat a aquest diari que actualment no tenen cap denúncia policial de cap dona que hagi estat víctima d’una agressió sexual a l’acampada. Tot i així, confirmen que el mateix dijous a la tarda, hores després del presumpte succés, el 112 va rebre una trucada en què “s’alertava d’una possible agressió sexual en una tenda de campanya”. Les gestions que van fer els agents que s’hi van presentar, però, no van poder acreditar que s’haguessin produït els fets.

Durant l’actuació policial a la plaça Universitat, es va identificar un home. Encara i així, no el poden relacionar amb l’avís que es va donar al 112, insisteixen les mateixes fonts. 

Segons ha pogut saber el TOT Barcelona, la trucada d’alerta es va fer per part dels mateixos acampats. Coneixien el cas de la noia i la tenda concreta on s’hauria comès l’agressió sexual. Per tant, van acordar que no permetrien que hi entrés cap persona, ja que podria alterar el possible escenari d’un delicte. En el moment en què un home intentava accedir a l’interior de la tenda, es va decidir trucar al 112. Des de llavors, fonts de l’acampada insisteixen que aquella persona, que no formava part de l’acampada, no ha tornat a la plaça Universitat. 

Aplicació del protocol

Pel que fa a la gestió de l’incident, l’organització apunta que s’ha seguit el protocol que constava de tres passos: Avisar del comportament masclista, vigilar la persona que l’hauria comès i, en última instància, fer rebuig social perquè la persona marxi si no rectifica la seva actitud. En un comunicat emès aquest dimarts a la tarda, l’Assemblea de la plaça Universitat ha condemnat “l’instrumentalització política i morbosa dels fets sense tenir, en cap moment, el consentiment de la persona agredida”. De la mateixa manera, han assegurat que el protocol per fer front a “qualsevol mena d’agressions, lamentablement, sistèmiques a la societat” es va aplicar “en col·laboració amb els Serveis Mèdics i els Mossos d’Esquadra”. 

En un últim apunt, els acampats trasmeten també un dels principis de la protesta, que és ser “un espai de militància feminista, on mai s’ha tolerat cap comportament masclista, racista o lgtbifòbic”. 

El comunicat fa referència a l’utilització partidista i morbosa d’un succés greu. El missatge arriba després que alguns representants vinculats a formacions i entitats amb singificacions polítiques hagin compartit la notícia amb comentaris assenyaladors. És el cas de la consellera del districte de les Corts per Ciutadans Sònia Reina o el fundador de Societat Civil Catalana i l’associació d’ultradreta Somatemps, Josep Ramon Bosch. 

Comentaris

 1. Icona del comentari de: jg a novembre 18, 2019 | 19:55
  jg novembre 18, 2019 | 19:55
  lo que faltaba para el pruces….será una fake...
 2. Icona del comentari de: Tonet a novembre 18, 2019 | 20:56
  Tonet novembre 18, 2019 | 20:56
  I una vegada comesa la violació, ¿com es "rectifica l'actitud" del violador? ¿Hem d'esperar que la rectifiqui ell? ¿N'hi ha prou amb un "no ho faré més, de debò; em sap molt greu el que he fet? ?¿Ens estem tornant imbècils? (Ep!, que no dic que se l'hagi d'obrir en canal, eh!)
 3. Icona del comentari de: El párrafo final es realmente maravilloso a novembre 19, 2019 | 05:37
  El párrafo final es realmente maravilloso novembre 19, 2019 | 05:37
  De momento la única que ha rectificado su actitud y se ha marchado a casa es la victima, al parecer. Pero la esperanza es siempre lo último que se pierde.
 4. Icona del comentari de: Claudi a novembre 19, 2019 | 09:56
  Claudi novembre 19, 2019 | 09:56
  Molt de compte perquè en aquests punts liles es denuncien coses ínfimes. També sovint les denunciants s'inventen coses per poder putejar a algú que l'ha enganyat. Dins la parella, els abusos sexuals per part d'elles son molt freqüents (jo mateix n'he estat víctima) i ells mai denuncien.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa