L’acampada es reinventa amb reivindicacions més “assequibles”

La protesta mantindrà l'estructura organitzativa després de dies de tensió, però vol reorientar els objectius

Sense pancartes d’organitzacions juvenils, ni escenari ni lavabos. Són alguns dels canvis que ha patit l’aspecte de l’acampada. Però també n’hi ha d’immaterials, com els objectius als que supeditaran la duració de la protesta. La retirada del suport del Sindicat d’Estudiants dels Països Catalans (SEPC), Jovent Republicà i Arran ha comportat alguns replantejaments: “Busquem noves demandes més assequibles”, ha expressat la Núria, membre de la protesta, en una atenció als mitjans. 

El funcionament dels acampats no ha canviat: segueixen trobant-se en assemblees diàries, la cuina funciona a ple rendiment i el punt lila, per a disgust dels acampats, segueix atenent casos d’agressions masclistes. Aquest migdia, però, l’enfocament dels debats ja era un altre al que ha tingut en els últims dies. Ara els objectius de l’acampada han de ser més realitzables i pragmàtics.

Grups petits de joves –i no tan joves– es trobaven per plantejar possibles fites assolibles per a la protesta. “Hem d’utilitzar l’espai per aconseguir objectius realitzables”, afirmava un home que participava en un dels debats. La majoria d’ells escoltaven i apuntaven, com si estiguessin a classe, les consideracions dels seus companys per complementar-les després o per exposar aquesta tarda a l’assemblea. En la reunió diària de tots els acampats s’esmentaran alguns dels objectius que es volen marcar per, quan s’aconsegueixin, desconvocar la protesta.

Entre les fites concretes que tenen sobre la taula hi ha la dimissió del conseller d’Interior, Miquel Buch, la llibertat dels joves detinguts durant les protestes per la sentència o evitar la deportació de dues noies retingudes al Centre d’Internament d’Estrangers (CIE) de la Zona Franca. Són objectius assequibles? “Creiem que sí”, contesten convençuts en Pau, la Laura i l’Òscar. 

La Laura, en Pau i l'Òscar a l'acampada | Adrià Lizanda

La Laura, en Pau i l’Òscar a l’acampada | Adrià Lizanda

L’ombra de politització

“Hem de començar de zero”, exposa la Laura. És la que més parla d’aquest grup de tres amics que participen en l’acampada. Lamenten que l’ombra d’ingerència política ha comportat la pèrdua de “confiança” i “transparència”, que ara intenten recuperar. De fet, les reunions per elaborar el comunicat que es farà públic aquesta tarda van en aquesta direcció: fomentar la transparència i explicar què va fer dinamitar el suport de les organitzacions juvenils més representatives.

“Ens havien instrumentalitzat”, denuncia la Laura. Tot seguit apunta a les organitzacions juvenils per haver “polititzat” l’acampada. De qui sí reben suport després de la tensió viscuda els últims dos dies és d’Anonymous Catalonia i d’Alerta Antifeixista, així com del col·lectiu de Mares i Àvies per la República. 

Més informació

Comentaris

    Lo importante ya lo tenéis pseudo-estudiantes 10/11/2019 3:15 pm
    Los rectores se han bajado las bragas y os van a regalar un curso por vegetar un rato en una plaza y luego volver a casa a que vuestra madre os alimente y os lave la ropa. ¿Qué más quereis?.
    jg 10/11/2019 5:20 pm
    la acampada era una metáfora del pruces...no?

Nou comentari