Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
La Junta Electoral descarta ordenar el desallotjament de l’acampada d’Universitat
  • CA

La Junta Electoral Provincial ha descartat ordenar el desallotjament de l’acampada d’estudiants que des de fa una setmana s’ha instal·lat a la plaça Universitat, tal com havia demanat Cs. L’òrgan judicial desestimat la demanda del partit taronja i ha respòs que “no és competència” de la junta “exercir competències d’ordre públic substituint a les autoritats governatives”.

La junta considera que la morfologia de la plaça Universitat permet garantir el dret a vot a les persones que tenen el seu col·legi electoral a l’edifici de la UB i demana als Mossos d’Esquadra que adoptin les mesures necessàries per assegurar que el 10-N la vorera del costat muntanya de la plaça és transitable i està “lliure de símbols polítics i reivindicacions”.

Així mateix, la JEP demana a la policia catalana que impedeixi que els “acampats puguin interferir amb el normal desenvolupament de la votació”.

JxCat demana que no es pugui fer campanya

El grup municipal de JxCat ha demanat a l’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, que retiri la la plaça Universitat del llistat d’espais electorals cedits per fer campanya i en proposi un d’alternatiu. La presidenta del grup, Elsa Artadi, ha registrat un prec dirigit a Colau per revocar la cessió d’aquest espai, que “està acollint l’expressió d’una protesta pacífica i legítima”. Aquesta setmana Cs i PP han fet actes a la plaça.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa