Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Cs vol un ple per “posar fi” a l’acampada i espera que el PSC s’hi sumi

La líder de Cs a Barcelona, ​​Mari Luz Guilarte, ha demanat a l’alcaldessa, Ada Colau, convocar un ple extraordinari urgent per “posar fi” a l’acampada de joves que des de fa una setmana ocupen la plaça Universitat. Guilarte ha dit que tenen el suport dels dos regidors de PP i els dos de BCN-Canvi, però que els falten tres més per aconseguir les 11 signatures necessàries. “Estem a l’espera que el PSC s’uneixi”, ha dit.

La regidora de Cs ha demanat als socialistes que no siguin convidats de pedra davant d’aquesta situació i que es desmarquin de la “inacció” de Colau. Guilarte vol que el ple també plantegi mesures per “revertir el dany causat” als comerços per les protestes al centre de la ciutat. “Demanem el desallotjament immediat de la plaça Universitat i sancionar els organitzadors”, ha reclamat Guilarte, que també vol que es retiri als acampats abans de la celebració de les eleccions generals d’aquest diumenge.

Sense recurs a la Junta Electoral

L’interès de Cs per buidar la plaça, ara pressionant als socialistes, contrasta amb l’estratègia seguida davant la Junta Electoral provincial. Aquesta setmana l’autoritat electoral ha rebutjat ordenar el desallotjament de la plaça que havia sol·licitat Cs, perquè “no és competència” de la junta “exercir competències d’ordre públic substituint a les autoritats governatives”. L’única condició que ha posat als acampats és que el diumenge es garanteixi que la vorera d’accés al col·legi electoral que hi haurà dins la UB sigui transitable i estigui “lliure de símbols polítics i reivindicacions”.

Quan la Junta Electoral rebutja una petició, habitualment els partits exerceixen el seu dret a presentar un recurs durant les 24 hores següents, per esgotar les possibilitats de reclamació. No obstant, fonts de Cs confirmen que no s’ha presentat aquest recurs. Obviant el rebuig de la junta a ordenar un desallotjament i que enlloc de la resolució no ho diu, Cs insisteix en què el document els dona la raó perquè considerava il·legal l’acampada. I d’aquí n’extreu que l’ajuntament els ha de fer marxar: “Considerem que correspon a Ada Colau i Jaume Collboni, a Quim Torra i Miquel Buch i per extenció a Marlaska i Sánchez exercir la seva responsabilitat i competència en ordre públic”. 

Més notícies

L’acampada desafia Vox i es nega a deixar-los espai per a un acte electoral

Notícia: L’acampada desafia Vox i es nega a deixar-los espai per a un acte electoral
Comparteix
Fonts del partit d'Abascal neguen que tinguin prevista cap trobada a la plaça Universitat
Notícia: L’acampada desafia Vox i es nega a deixar-los espai per a un acte electoral - Mobile

Els acampats criden a manifestar-se contra Pedro Sánchez

Notícia: Els acampats criden a manifestar-se contra Pedro Sánchez
Comparteix
Protestaran contra el president espanyol a l’acte final del PSC aquest divendres a Barcelona
Notícia: Els acampats criden a manifestar-se contra Pedro Sánchez - Mobile

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa