Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
S’enverina el conflicte per la gestió dels diners a l’acampada a Universitat

Hi havia dues caixes amb diners i ara ja no en queda cap, o almenys això asseguren els acampats de la plaça Universitat. Les dues haurien desaparegut quan divendres passat una part de la denominada Generació 14O va decidir recollir les tendes i donar per acabada la protesta. Els qui s’hi van quedar, immediatament, van denunciar que faltaven els diners de les donacions i van acusar organitzacions com Arran i les Joventuts d’Esquerra Republicana (JERC) d’haver-los gestionat sense donar explicacions. Els assenyalats van defensar-se destacant que, com s’havia promès a l’inici de l’acampada, s’havia fet l’ingrés a una entitat de suport a col·lectius represaliats. Tanmateix, els que encara són a la plaça Universitat han matisat el conflicte. “No només ha desaparegut la caixa antirepressiva. Tampoc no sabem res de la caixa d’autogestió”, ha etzibat la portaveu Núria Lombarte.

De moment, Arran ha anunciat que ha fet una única donació a l’entitat Alerta Solidària. Així i tot, Lombarte ha insistit que el pla era fer l’ingrés “un cop finalitzada l’acampada”. Ha assegurat que això es va decidir a la primera assemblea de totes. Segons els portaveus, la xifra total desapareguda estaria al voltant dels 40.000 euros, però puntualitzen que desconeixen el detall. Així, més que no pas recuperar els diners de la donació, el que reclamen els acampats és que es donin “més explicacions”.

Sense lavabos ni escenari

Sobre la continuïtat de la protesta, Àxel Marrón, ha destacat que se senten “més ben organitzades” en aquesta segona vida de l’acampada. En aquest sentit, ha comptabilitzat en unes “400 o 500 persones” que en formen part, tot i que ha reconegut que hi ha una presència “intermitent” i que no tothom s’hi queda a dormir. Molts dels acampats compatibilitzen la reivindicació amb els estudis o la feina, han insistit els representants que han atès la premsa.

Així i tot, no han amagat que l’escissió dels darrers dies els ha donat problemes. Han perdut l’escenari, el material de so i els lavabos portàtils, entre altres infraestructures bàsiques per a la gestió del dia a dia. Amb les noves donacions que han rebut prometen que es farà un control més exhaustiu i clar, que es destinarà una comissió a controlar la tresoreria i que totes les destinacions dels diners s’explicaran en l’assemblea. 

Més notícies

L’acampada es reinventa amb reivindicacions més “assequibles”

Notícia: L’acampada es reinventa amb reivindicacions més “assequibles”
Comparteix
La protesta mantindrà l'estructura organitzativa després de dies de tensió, però vol reorientar els objectius
Notícia: L’acampada es reinventa amb reivindicacions més “assequibles” - Mobile

L’acampada inicia una segona vida entre retrets de partidisme

Notícia: L’acampada inicia una segona vida entre retrets de partidisme
Comparteix
Part dels participants marxen i una altra part es queden | Les acusacions creuades inclouen intimidacions, segrestar la caixa de resistència o actuar encaputxats
Notícia: L’acampada inicia una segona vida entre retrets de partidisme - Mobile

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa