Batlle sosté que hi ha “episodis de violència” al tall de Meridiana

El tinent d'alcaldia torna a reclamar a Interior que prohibeixi la protesta i enumera "encaputxats", "cops de peu i de punys" a vehicles, "fogueres" i "pirotècnia de gran potència"

El tinent d’alcalde de seguretat, Albert Batlle, insisteix a la conselleria d’Interior que prohibeixi el tall de la Meridiana. En el quart informe que remet a la Generalitat, enviat aquest dimarts, la Guàrdia Urbana al·lega que “darrerament han canviat les circumstàncies” de la protesta perquè s’han produït “alteracions de l’ordre públic amb perill per a les persones i bens”. El regidor ha exposat en declaracions a la premsa i a l’oposició –a la comissió municipal de Presidència– que les darreres setmanes hi ha hagut “episodis de violència” al tall de Meridiana Resisteix. “És un abús! Això s’ha d’acabar, la ciutat està farta!”, ha esclatat.

L’informe remès a Interior, al que ha tingut accés el TOT Barcelona, enumera 7 jornades de protesta en les que la Guàrdia Urbana va aixecar acta d’incidents. Així, menciona en diverses ocasions la “presència d’encaputxats” al tall, mentre que silencia totalment l’hostilitat dels ultres que s’han manifestat contra Meridiana Resisteix, que han arribat a agredir una vianant per dir-los “fatxes”. El document assenyala també “cops de peu i de punys” a vehicles –sense referir possibles atropellaments previs–, “fogueres” amb palès de fusta i “pirotècnia de gran potència” com una traca.

La policia local critica també la manca d’un servei d’ordre propi dels organitzadors per “recriminar” excessos i “evitar aldarulls”. “Existeixen raons fonamentades de que es tornin a produir-se més alteracions de l’ordre públic, amb perill per a persones o bens, per la qual cosa es demana la prohibició de posteriors manifestacions comunicades pels organitzadors en aquest indret o d’altres d’alternatius”, conclou el text, que firma l’inspector en cap Agustín Hernando.

Albert Batlle també ha defensat el veto total, tot i que també s’ha obert a que Interior només “limiti” l’horari o la ubicació de la protesta. A més ha recordat que fins al 8 de desembre el tall es va fer sense comunicació prèvia a Interior i es van obrir expedients, pel que ha demanat que es tramitin i “acabin en sancions” als manifestants. L’actual comunicació és vigent fins al 28 de febrer, ha recordat. S’ha queixat que els 4 informes remesos als Mossos “no han obtingut resposta” i ha recordat que la policia catalana també ha aixecat acta d’incidents, pel que subratlla que la conselleria té constància de la “tensió” al tall. “S’està fent un ús abusiu del dret a manifestació en perjudici de la resta de la ciutadania”, ha insistit. 

Més informació

Nou comentari