Batlle es queixa que Buch no li fa cas sobre els “perjudicis” del tall de la Meridiana

El tinent de seguretat del PSC assegura que ha presentat "tres informes negatius" i la conselleria d'Interior li ha respost que preval el dret a manifestació

El tinent de seguretat de Barcelona, Albert Batlle (PSC), ha assumit al ple d’aquest divendres que les seves queixes sobre el tall de la Meridiana no han aconseguit cap resultat. “L’Ajuntament no té massa coses a dir respecte el dret a manifestació”, ha respost a la regidora Luz Guilarte (Cs), que li havia reclamat posar fi a la protesta contra la sentència de l’1O més duradora. “Portem 3 mesos i mig i realment hi ha perjudicis molt importants per al comerç”, s’ha queixat.

Ha recordat que el consistori ha enviat “tres informes negatius” a la conselleria d’Interior, per demanar “que el dret de protesta es reguli de forma diferent”. Segons Batlle, aquests documents no han tingut resposta fins la setmana passada, quan el conseller d’Interior, Miquel Buch, li va dir que “preval el dret a manifestació”. “Pel coneixement que tenim, els talls tenen previsió de continuïtat fins al 28 de febrer”, ha dit, en referència a l’últim comunicat remès per l’ANC als Mossos d’Esquadra​. “A vegades 50 persones han convocat cues de 14 kilòmetres a l’accés a Barcelona, a més del perjudici pels comerciants!”, ha insistit. 

Més informació

Nou comentari