Un sector de Meridiana Resisteix vol tallar el trànsit en un altre punt

Volen bloquejar el pas de vehicles a la cruïlla amb el carrer Escòcia

Nou intent per revitalitzar el tall de Meridiana. La protesta contra la sentència del Procés, que acumula més de 100 dies seguits de bloqueig al trànsit cada vespre, vol ampliar-se a un altre punt. En concret, vol fer-ho a la banda de Nou Barris, a la cruïlla entre Meridiana i el carrer Escòcia, que està a un carrer de distància del tall actual en direcció Llobregat: just el punt on l’avinguda recupera la circulació normal actualment durant els talls de protesta regulats per la policia. Amb aquesta ampliació, el trànsit que ara baixa per Escòcia i gira per la Meridiana sense problemes en sentit Llobregat també quedaria bloquejat.

Un grup d’una vintena de joves serà l’encarregat de, “pròximament”, portar a terme el nou tall. “I no el notificarem”, precisa una noia que hi participarà. En canvi, el tall de Meridiana fa setmanes que es notifica al departament d’Interior, cosa que possibilita a la Guàrdia Urbana regular el trànsit durant l’estona que els manifestants ocupen la calçada.

A finals de novembre un altre grup de joves va intentar anar un pas més enllà en el tall i estendre la protesta a altres punts dels voltants de Meridiana. En aquella moment s’organitzaven a través de Signal ​i també eren una vintena, però van actuar durant només uns dies.

[r:1]

En aquesta ocasió, el grup que vol ampliar l’acció està format per joves d’entre 15 i 19 anys que s’organitzen a través de Telegram. Mitjançant un grup de Telegram anomenat Black block Meridiana Antifeixistes –un nom que recorda la tàctica de protesta antisistema consistent a vestir tots de negre, entre d’altres consells– els joves es preparen per estendre la protesta i sorprendre la policia. “Encara no sabem quan es farà, però no ho anunciarem i serà sorpresa”, avança una altra noia del grup en conversa amb aquest diari.

Els integrants del nou tall, que prefereixen mantenir-se en l’anonimat, són gent “combativa”, tal com els defineix el moderador de l’assemblea de Meridiana Resisteix. 

Més informació

Nou comentari