Meridiana Resisteix aposta per renovar la comunicació dels talls al febrer

Els activistes avalen en una assemblea mantenir l'estratègia impulsada per l'ANC, que els resta visibilitat però els protegeix dels antiavalots

Els talls vespertins de la Meridiana seguiran dins la legalitat aquest febrer. L’assemblea setmana de Meridiana Resisteix, celebrada diumenge passat, va aprovar renovar la comunicació prèvia als Mossos d’Esquadra, donat que aquest tràmit té una durada màxima de 30 diesl’actual caduca el 8 de gener. Segons exposen els activistes en l’acta de la reunió, difosa aquest dijous, la qüestió es va votar in situ –a la calçada de la Meridiana– i el resultat va ser “favorable a renovar el comunicat”. 

La conselleria d’Interior ha acceptat fins ara els talls comunicats, malgrat les queixes de l’Ajuntament de Barcelona per l’afectació al trànsit. Fins ara qui ha formalitzat la comunicació ha estat l’Assemblea Nacional Catalana (ANC), per evitar exposar la identitat dels participants als talls. La legalització de la protesta, però, divideix als manifestants. Mentre uns critiquen que resta visibilitat a la protesta –els cotxes es desvien molt lluny i no veuen l’acció– i que l’ANC ha actuat de forma unilateral en saltar-se el resultat d’assemblees desfavorables al comunicat, d’altres valoren positivament que així s’ha evitat l’enfrontament amb els antiavalots, el risc de multes i les identificacions policials. 

En qualsevol cas, l’estratègia ha portat a Meridiana Resisteix a complir aquest dimecres 100 nits consecutives de protesta contra la sentència. La celebració, però, haurà d’esperar: el temporal intens d’aquesta setmana va obligar a ajornar a dissabte les activitats que havien previst per visibilitzar la xifra rodona. A més, diumenge tenen prevista “una excursió pel matí sota el lema Estenem l’esperit meridià per la llibertat“, acció de la que encara no han donat detalls.

Més informació

Nou comentari