Roger Español, sobre el tall de Meridiana: “Sóc partidari de fer-lo sense autorització dels Mossos”

L'ex candidat al Senat per JxCat, que a perdre un ull l'1 d'Octubre a causa d'una pilota de goma, reconeix que l'estratègia de l'ANC ha donat longevitat al tall

Un dels assistents a la manifestació pels 3 mesos de Meridiana Resisteix ha estat l’ex candidat al Senat per JxCat Roger Espanyol, que va perdre un ull l’1 d’Octubre a causa d’una pilota de goma. “Sóc partidari de fer els talls sense autorització dels Mossos“, ha defensat en declaracions al TOT Barcelona, respecte a la renovació o no de la comunicació a la policia catalana que va tramitar l’ANC de forma unilateral al desembre. “La situació que estem vivint ara no és normal i volem justament denunciar això, fent que no hi hagi normalitat a la ciutat”, ha argumentat. 

[r:1]

En canvi, els permisos “normalitzen la protesta”, perquè li resten visibilitat i a la pràctica qui desvia la circulació és la policia. Creen la imatge que els veïns queden per “petar la xerrada” en comptes de protestar, afegeix. Reconeix que al principi venia més sovint al tall nocturn i que el permís el va desmotivar a seguir-hi anant, a més de la represa de la seva activitat com a músic que li ocupa molts vespres.

Tot i la seva posició clara en contra de la comunicació unilateral de la protesta als Mossos per part de l’ANC, reconeix que ha funcionat: “Era l’estratègia correcta per a l’objectiu de resistir molts dies”. Celebra, a més, que s’hagi evitat la repressió policial i les multes a partir del permís i que s’aconsegueixin dimecres 100 dies consecutius de tall. 

La manifestació d’aquest dissabte, amb vora un miler d’assistents, també havia estat comunicada per l’ANC tot i que fora dels terminis requerits. Així i tot, la policia catalana no ha vist “motius de seguretat pública” per impedir la marxa i ha fet prevaldre el dret a manifestació. 

Més informació

Nou comentari