Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
JxCat defensa els veïns que tallen la Meridiana: “Fan ús del dret a expressar idees i sentiments”

La Generalitat insistirà en el pols amb l’Ajuntament pel tall de la Meridiana. Almenys aquest és el posicionament que s’ha desprès de la compareixença del portaveu del grup de Junts per Catalunya al Parlament, Eduard Pujol, que ha reivindicat que al Govern són “defensors de la llibertat d’expressió”. Aquesta ha estat la resposta a les paraules del regidor de Segureta barceloní, Albert Batlle, que ha assegurat que no accepta “lliçons respecte al dret a manifestació”. A més, Batlle ha demanat, novament, que s’acabin els talls perquè són “un abús”.

Per la seva part, Pujol ha recordat que “si hi ha uns talls a la Meridiana és perquè hi ha una situació que es denuncia”, perquè “uns veïns fan ús del seu dret a expressar idees i sentiments que venen d’una sentència injusta com va ser la del 14 d’octubre”. Per tancar files amb la posició que fins ara ha mantingut el govern català, ha insistit en el fet que “la base del problema” és “la repressió”, en referència a la posició del Tribunal Suprem. I que, si això no existís, “no ens trobaríem aquesta situació”. 

En el mateix sentit, aquest matí, fonts de la conselleria d’Interior han reiterat al TOT Barcelona que “el de manifestació és un dret fonamental especialment protegit, fins i tot per la Constitució”. “Només es pot restringir en casos excepcionals, que els Mossos consideren que no es donen a la Meridiana. Un cop s’ha comunicat la manifestació, l’obligació de la policia és protegir aquest dret fonamental”, afegeixen

 

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa