Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Els comerciants acusen Meridiana Resisteix de fer-los perdre un 30% de facturació
  • CA

Els talls de l’avinguda Meridiana fan perdre clientela al comerç de la zona. Això és almenys el que diuen els comerciants de Fabra i Puig, que demanen que els talls s’aturin de manera “immediata”. Botigues, bars i restaurants denuncien que la dificultat d’accés a la zona està actuant com a “element dissuasiu” per als clients i visitants habituals, “que busquen alternatives” per a les compres o els restaurants.

Els comerciants es queixen d’una caiguda de la facturació d’entre el 20 i el 40% pel tall diari a l’avinguda Meridiana de Barcelona, que ja acumula més de 100 dies. Per tot plegat, tant l’Associació de Comerciants Fabra Centre i com Barcelona Comerç, que aplega comerciants de tota la ciutat, demanen que s’aturin les protestes.

Els comerços que pateixen més són els que estan més a prop de l’avinguda Meridiana, però tot l’eix comercial se n’ha ressentit, asseguren. La restauració ha detectat baixades de facturació del 30% per les dificultats d’accedir a bars i restaurants, ja que els talls acostumen a ser de 20 a 22, la franja horària del sopar. Tanmateix, els més afectats són els que atreuen clients d’altres punts de la ciutat i de fora de Barcelona, que accedeixen amb els seus vehicles. És el cas dels tallers i comerços d’accessoris per a motos i cotxes.

Els comerciants s’han reunit amb representants de l’Ajuntament de Barcelona, incloent el tinent d’alcaldia de Seguretat, Albert Batlle, però constaten que no hi ha perspectives de millora per la negativa del departament d’Interior a prohibir els talls. Asseguren que ni l’ANC, l’entitat que comunica els talls, ni el departament d’Interior els han rebut.

L’eix comercial suggereix que el tall sigui “itinerant”

Jordi Navarro, president de l’Eix Comercial Fabra Centre, ha explicat al TOT Barcelona que hi ha “desànim” entre els comerciants. Des de l’associació proposen que el dret a manifestació sigui “itinerant”, que no sempre estigui al mateix lloc. Navarro aclareix: “Algú deu pensar que aquí no molesta però això no estaria cada dia al centre de Barcelona”. Sigui com sigui, Meridiana Resisteix ha allargat els talls, com a mínim, fins al 28 de febrer.

Cs aprofita les crítiques al tall

La presidenta del grup municipal de Cs, Luz Guilarte, ha aprofitat les crítiques dels comerciants per reiterar la seva oposició a Meridiana Resisteix. En una piulada ha atribuït la durada del tall –que porta ja més de tres mesos de protesta diària– a deixadesa del govern municipal. Segons ella, Colau i Collboni han “assumit” que “la coacció i l’abús” dels independentistes, que han “segrestat” l’avinguda Meridiana.

Més notícies
Espanyolistes recullen signatures per acabar amb el tall de la Meridiana i un grup de veïns protesta
Notícia: Espanyolistes recullen signatures per acabar amb el tall de la Meridiana i un grup de veïns protesta
Comparteix
La situació s'ha mantingut sense incidents, més enllà dels crits de consignes contràries a peu de carrer
Meridiana Resisteix aposta per renovar la comunicació dels talls al febrer
Notícia: Meridiana Resisteix aposta per renovar la comunicació dels talls al febrer
Comparteix
Els activistes avalen en una assemblea mantenir l'estratègia impulsada per l'ANC, que els resta visibilitat però els protegeix dels antiavalots

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa