Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Espanyolistes recullen signatures per acabar amb el tall de la Meridiana i un grup de veïns protesta
  • CA

“Meridiana resisteix”, deia un crit des de l’encreuament entre l’avinguda i el passeig de Fabra i Puig, exactament a les dotze d’aquest migdia. Un fet inusual. Normalment, el moment de reunió i reivindicació al carrer és el vespre, en aquesta cruïlla convertida en resistència contra la sentència condemnatòria del Procés. Però avui tot ha canviat. El crit d’un petit grup de veïns era la resposta a una carpa instal·lada a la placeta situada al davant de l’estació de Sant Andreu Arenal, al costat del punt on els meridians es troben cada dia. I és que la paradeta que s’han trobat té un únic objectiu: recollir signatures contra la concentració diària que, alhora que protesta per la presó dels líders independentistes, força el desviament del trànsit. 

De fet, aquest és l’argument que els organitzadors de la carpa, els grups espanyolistes Impulso Ciudadano i S’ha Acabat, han utilitzat amb més insistència per intentar seduir els vianants que passaven per la placeta. Entre els presents al voltant de la paradeta hi havia la vocal de Societat Civil Catalana, Maribel Fernández, o la líder de Cs a l’Ajuntament, Mari Luz Guitarte. A més, també s’hi han persones que havien participat en les protestes ultres a peu de carrer, les últimes setmanes, contra el tall de la Meridiana. En una d’aquestes concentracions espanyolistes, un grup d’extrema dreta va acabar llançant cadires i gots d’un bar contra uns independentistes que marxaven a casa després d’haver participat al tall diari.

Els veïns més indignats amb la presència de la carpa, naturalment, han estat els mateixos implicats en el moviment Meridiana Resisteix. De fet, han arribat a convocar d’urgència a través de les xarxes socials per plantar cara a l’intent d’expulsar-los. Hi ha acudit una petita comitiva. Tanmateix, no ha arribat a haver-hi cap incident entre els dos grups, ja que, més enllà de les consignes cridades, no han tingut més contacte. Per si de cas, un parell de patrulles dels Mossos d’Esquadra els vigilaven de prop. 

Finalment, el grup de meridians ha desconcovat, quan passaven pocs minuts de les dotze. I el grup contrari, mentrestant, ha seguit intentant convèncer passejants per una instància que volen fer arribar al departament d’Interior i a l’Ajuntament de Barcelona.

Més notícies
Meridiana Resisteix porta més de 100 dies amb el tall / A. L.
Multa de 450 euros per atropellar una dona que tornava del tall de la Meridiana
Notícia: Multa de 450 euros per atropellar una dona que tornava del tall de la Meridiana
Comparteix
El conductor i la víctima ja han tingut diversos problemes per qüestions ideològiques, segons ella
Intent frustrat de boicot d’un grup ultra al tall de la Meridiana
Notícia: Intent frustrat de boicot d’un grup ultra al tall de la Meridiana
Comparteix
Unes 50 persones s'havien concentrat davant de l'Hipercor en una manifestació espanyolista alternativa al tall diari dels veïns

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa