Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Intent frustrat de boicot d’un grup ultra al tall de la Meridiana
  • CA

La Meridiana ha viscut un dels capítols més estrambòtics de les últimes setmanes quan un grup d’ultres que pretenia boicotejar el tall diari dels veïns ha decidit fer mitja volta uns minuts abans de començar l’acció perquè han descobert que la manifestació és perfectament legal. Durant el dia havien circulat diversos missatges i anuncis per les xarxes socials convocant una marxa per “treure l’honor, la llibertat i la unitat” a passejar per la Meridiana. 

Els avisos de presència ultra espanyolista a la Meridiana no han arronsat els veïns de la Meridiana, que com cada dia, i ja en van 65, han tornat a tallar el carrer. Aquest vespre han bloquejat el trànsit, però ho han fet amb un càntic clar: “Meridiana antifeixista”. A uns 300 metres, a l’altura de l’Hipercor de l’avinguda, unes 50 persones amb banderes espanyoles s’han trobat un dispositiu dels antiavalots dels Mossos d’Esquadra i han girat cua.

Un dret constitucional

El boicot ultra s’ha anul·lat perquè “els Mossos ens han explicat que el tall és legal, així que si nosaltres anéssim a protestar-hi, estaríem anant contra el dret a manifestació. Que és un dret constitucional, no de l’Estatut”, ha matisat Alberto Pérez, líder de l’organització neonazi Front Nacional Identitari-Recuperem Espanya. 

El mateix portaveu ha destacat que faran aquest acte de protesta cada 10 dies, tot i que es trobin amb el mateix problema i no arribin al punt de bloqueig diari dels ‘meridians’. “Farem el que ens diguin els Mossos”, ha insistit el representant del partit d’extrema dreta. Així mateix, ha assegurat que a la seva convocatòria han assistit també membres de Cs, PP i Vox, així com de la Falange.

La referència al tall legal que han fet els agents dels Mossos s’emmarca en la novetat que va introduir-se fa dues setmanes a la Meridiana: l’Aseemblea Nacional Catalana va comunicar un tall diari de tres hores fins al 7 de gener. D’aquesta manera, els antiavalots deixarien d’impedir l’acció de cada dia. El tinent d’alcaldia de Seguretat a l’Ajuntament, Albert Batlle, va considerar que això era “un disbarat”. El departament d’Interior de la Generalitat, negant la petició municipal d’acabar amb els talls a la Meridiana, va respondre fent referència a la legalitat espanyola. “El de manifestació és un dret fonamental especialment protegit per la Constitució espanyola del 1978”, va apuntar fonts de la conselleria.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa