Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Batlle a Buch, sobre la Meridiana: “No accepto lliçons sobre el dret a manifestació”
  • CA

Continua el culebró entre l’Ajuntament de Barcelona i el departament d’Interior pel tall de la Meridiana, que la conselleria considera emparat en el dret a manifestació –es van fent comunicats oficials des del 7 de desembre, cosa que no s’havia fet abans– i les autoritats municipals troben “abusiu”. 

El tinent d’alcaldia de Prevenció i Seguretat ha afirmat avui que els talls de Meridiana “s’han d’acabar” perquè “són un abús”. En una entrevista a Els matins de TV3, Batlle ha explicat que ha enviat una carta a Miquel Buch i que el conseller d’Interior li ha respost argumentant que els talls s’emparen en el dret a manifestació: “No accepto lliçons respecte al dret a manifestació“, ha exclamat. “Jo he lluitat i he lluitat quan érem pocs i s’havia de córrer. Així que de lliçons, les justes”. “Nosaltres el que creiem és que hi ha una activitat completament abusiva, que està perjudicant els veïns, comerciants, conductors i, a més, en determinades ocasions, està posant en risc la seguretat de les persones”. “Volem que es limiti, que es condicioni”, ha sentenciat.

Fonts de la conselleria han reiterat avui mateix al TOT Barcelona que  “el de manifestació és un dret fonamental especialment protegit, fins i tot per la Constitució“. “Només es pot restringir en casos excepcionals, que els Mossos consideren que no es donen a la Meridiana. Un cop s’ha comunicat la manifestació, l’obligació de la policia és protegir aquest dret fonamental”, afegeixen.

Més notícies
Batlle recorda que De los Cobos ja feia la guitza a Trapero abans de l’estiu del 2017
Notícia: Batlle recorda que De los Cobos ja feia la guitza a Trapero abans de l’estiu del 2017
Comparteix
L’exdirector general de la policia explica al Tribunal que va “encarir al Major i a Cèsar Puig que continuessin”
Batlle es queixa que Buch no li fa cas sobre els “perjudicis” del tall de la Meridiana
Notícia: Batlle es queixa que Buch no li fa cas sobre els “perjudicis” del tall de la Meridiana
Comparteix
El tinent de seguretat del PSC assegura que ha presentat "tres informes negatius" i la conselleria d'Interior li ha respost que preval el dret a manifestació

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa