Ada Colau: “No volem que la Guàrdia Urbana dispari i no ho volem normalitzar”

L’alcaldessa es compromet a revisar “tots els protocols que calgui” arran del sensesostre ferit d’un tret

L’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, ha tornat a lamentar el cas del sense sostre ferit d’un tret per un guàrdia urbà dissabte passat i ha assegurat que el govern no vol “normalitzar” el fet que la policia local disparés al carrer. “És del tot excepcional que la Guàrdia Urbana dispari un tret a la ciutat, és una cosa que passa molt estranyament i que de fet no volem que succeeixi, ha de ser l’últim recurs i no ho volem normalitzar”, ha dit, a preguntes d’ERC. “Aquests fets no ens agraden a ningú i ens obliguen a revisar fins a l’últim mil·límetre de l’actuació”, ha dit.

Els republicans li havien demanat que “formació específica” i un “protocol d’intervenció” per al cos sobre com gestionar situacions de tensió amb persones sense llar. Colau ha acceptat el prec a mitges, perquè s’ha obert a “revisar els protocols que calgui” però no a crear-ne de nous. Ha afirmat que la Guàrdia Urbana “ja treballa amb protocols a tots els districtes” i participa en “taules amb serveis socials”. El cas, ha insistit, “és excepcional i no és normal”. 

Ha explicat que l’hospital havia informat el consistori d’una millora de salut de l’home ferit, que ja estaria fora de perill. “El més important és la salut d’aquesta persona”, ha dit. També ha subratllat que Afers Interns està investigant tots els detalls de l’actuació policial, per ordre del cap de la Guàrdia Urbana. Els Mossos d’Esquadra també han investigat el cas, però l’atestat delega en els tribunals decidir si la intervenció va ser correcta o no. “Hem de respectar la investigació judicial i col·laborar en qualsevol cosa que ens requereixi”, ha afegit.

Més informació

Nou comentari