Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Artadi acusa Colau d'”amagar-se” i li demana explicacions després del tret al sensesostre
  • CA

La presidenta de JxCat a l’Ajuntament de Barcelona, Elsa Artadi, ha acusat l’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, d’“amagar-se” després del tret d’un agent de la Guàrdia Urbana a un home sensesostre aquest dissabte en el passeig Sant Joan i li ha demanat que doni explicacions sobre aquest tema en el ple d’aquest divendres. Artadi ha lamentat que Colau no hagi emplaçat als grups per a donar-los explicacions ni hagi convocat una roda de premsa amb el mateix objectiu –tot i que poc després compareixia d’urgència Albert Batlle–, per la qual cosa confia que ho faci en el ple del divendres atès que és “un fet gravíssim que ha alertat molt als ciutadans”.

“Colau triga a donar explicacions. Entenem que la investigació no ha acabat, però ha de donar explicacions sobre el que sap i el que està passant, i si és necessari han de prendre’s decisions i assumir responsabilitats”, ha reclamat. Sobre que els agents de la Guàrdia Urbana demanin pistoles elèctriques, Artadi creu que són “eines intermèdies entre usar una arma de foc o no”, per la qual cosa poden permetre una actuació més proporcionada davant determinats casos.

Al ple també portaran una proposició per a demanar el pagament a terminis sense interessos dels impostos que estan pendent de cobrament per part de l’Ajuntaments en els pròxims anys i que es recuperi la convocatòria d’una línia de subvencions i ajudes que existia per a persones que no poden afrontar el pagament de l’IBI, i més després del “augment significatiu” que ha tingut aquest impost. També presentaran un prec perquè el consistori doni un permís retribuït als treballadors municipals que hagin de cuidar a fills que estiguin en quarantena malgrat no tenir la Covid-19, igual que ha fet la Generalitat amb els seus empleats davant la “negativa” del Govern central d’implementar-lo, i un altre prec relacionat amb la seguretat.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa