Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
ERC demana un pla de formació a la Guàrdia Urbana sobre persones sense llar
  • CA

ERC demanarà al ple de de l’Ajuntament de Barcelona d’aquest divendres promoure un pla de formació “específica” a la Guàrdia Urbana sobre persones sense llar. Els republicans presentaran un prec al plenari arran dels fets ocorreguts dissabte passat al passeig de Sant Joan. Segons ha explicat el grup municipal, cal un pla de formació i un protocol d’intervenció. “Una mala intervenció pot portar situacions com aquestes”, ha dit el regidor Jordi Coronas. Des d’ERC, ha explicat, els sembla “una pena” centrar el debat en l’ús de pistoles elèctriques ja que el que hi ha d’haver és “una sensibilitat molt clara i una atenció integral”.

Segons Coronas, cal ser “molt prudent” a l’hora de valorar l’actuació de la Urbana dissabte passat ja que no es disposa de “tota la seqüència dels fets” i hi ha vídeos “molt diversos” sobre els fets. Amb tot, sí que ha expressat preocupació pel fet que s’hagi externalitzat la investigació als Mossos d’Esquadra. En aquest sentit, ha recordat que dins de la Guàrdia Urbana existeix una divisió d’afers interns. “És una pilota que va passant d’un lloc a l’altre”, ha criticat. El regidor republicà també ha admès que la intervenció de dissabte amb diversos agents i una furgoneta “no és la millor”. “No entrarem a jutjar si el que fan és adequat o no però sí que volem saber exactament per què es va fer l’operatiu d’aquesta manera”, ha dit demanant tenir “la fotografia completa”.

Sobre la resposta del govern municipal, Coronas ha explicat que el tinent d’alcaldia de Seguretat, Albert Batlle, el va trucar el mateix dissabte per iniciativa pròpia per informar-lo dels fets. Amb tot, també ha dit que com Ajuntament de Barcelona s’hauria pogut fer alguna cosa més. “Estem molt decebuts”, ha afegit. En tot cas, ha descartat que ERC demani la destitució de cap membre del govern ara com ara. Per contra, sí que s’ha mostrat partidari, com ha demanat la CUP al Parlament, que compareguin i donin explicacions.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa