Interior passa la pilota als tribunals sobre el cas del sensesostre ferit per la Urbana

L'atestat ja s'ha enviat i "no fa cap valoració sobre si l'actuació és correcta o no", ha admès el conseller Sàmper

Els Mossos d’Esquadra han tancat ja la seva investigació sobre l’actuació del guàrdia urbà que va disparar contra un home sense sostre aquest dissabte. L’atestat, però, no aclareix si hi va haver una conducta policial reprovable i deixa aquesta valoració per la justícia. “No fa cap valoració sobre si l’actuació és correcta o no”, ha admès el conseller d’Interior, Miquel Sàmper, preguntat pel cas en una roda de premsa aquest dimarts sobre violència de gènere.

Segons ha detallat, l’expedient simplement fa “una recopilació de tots els elements probatoris significatius necessaris per tal que el jutjat i la fiscalia en particular prenguin la determinació oportuna”. Entre el material inclòs hi hauria “proves gràfiques” com vídeos i fotografies i “proves testificals”, és a dir, els testimonis de persones que eren al lloc dels fets i van “aportar claredat a l’atestat”. “Estem a expenses d’allò que el jutjat determini sobre aquesta actuació”, ha reblat.

També s’ha referit a la petició de compareixença al Parlament per aquests fets que ha fet la CUP. “Perfecte, cap problema en explicar el que ha succeït”, ha dit. Ha afegit que en el seu cas “només” podrà donar compte de l’elaboració de l’atestat. La formació també ha demanat la compareixença de l’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, i el tinent d’alcalde de seguretat, Albert Batlle.

Més informació

Nou comentari