El Síndic investiga el cas del sensesostre a qui va disparar un guàrdia urbà

Vol esclarir els fets, impulsar nous protocols i depurar responsabilitats si s'escau

El Síndic de Greuges, Rafael Ribó, ha obert una actuació d’ofici per investigar els fets de dissabte a la nit que van acabar amb una persona sense sostre ferida greu després que un agent de la Guàrdia Urbana de Barcelona li disparés un tret a l’abdomen. El Síndic vol analitzar la idoneïtat i la proporcionalitat en la reacció dels agents i saber quina és l’actuació que el cos policial està fent per esclarir-los, adoptar nous protocols i depurar, si s’escau, responsabilitats.

En aquest sentit, ha demanat a l’Àrea de Prevenció i Seguretat de l’Ajuntament conèixer els agents que van participar en els fets, la unitat a la qual pertanyien i l’informe elaborat arran de l’incident. També ha instat el Departament d’Interior a facilitar-li informació sobre les actuacions d’investigació que el Cos de Mossos d’Esquadra està duent a terme.

Dissabte al vespre un sensesostre va resultar ferit després que un agent de la GUB li disparés un tret a l’abdomen. Segons el cos policial, el sensellar hauria intentat atacar l’agent amb un ganivet de grans dimensions.

Més informació

Nou comentari