Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Entitats socials mostren preocupació pel cas del sensesostre a qui va disparar un urbà
  • CA

Els vídeos que mostren el moment en què un agent de la Guàrdia Urbana dispara a un sensesostre que duia un ganivet a la mà han sembrat alguns dubtes al voltant de l’incident. L’entitat pels drets humans Centre Irídia ha titllat l’actuació de “molt preocupant” i ha refermat que hi ha “indicis de desproporcionalitat”. En el mateix sentit, reclamen “una investigació judicial rigorosa” i una explicació dels protocols de reducció i la formació als agents. A més, es demana que l’agent que va detonar la pistola dues vegades sigui apartat de les tasques de seguretat ciutadana fins que s’aclareixin els fets.

Per la seva banda, la fundació Arrels assegura que seguirà el cas de l’home disparat amb el seu equip jurídic per conèixer el fons de l’incident. A més, expliquen que coneixien la persona sense sostre a qui es va disparar ahir perquè era usuària de l’equip de carrer i que estaran “al seu costat, acompanyant-lo en la seva recuperació” quan surti de l’hospital.

En un breu comunicat a Twitter, la fundació que atèn persones sense sostre a la ciutat també ha recordat que “la violència física i verbal” contra els sensellar havia augmentat darrerament i que l’any passat gairebé la meitat dels enquestats havien estat víctimes d’agressions. “Són situacions que afecten la salut física i emocional”, remata l’entitat.

Diverses persones sense sostre, de fet, expliquen a aquest diari que el fet de tenir alguna mena de navalla és habitual entre el col·lectiu. A vegades els roben quan dormen i d’altres els colpegen o insulten. Arrels, en aquest cas, recorda que fa uns mesos, un assassí en sèrie va matar tres persones que vivien al carrer.

Pel que fa a l’estat de salut de l’home disparat, fonts de l’Hospital de Sant Pau es limiten a assegurar que no poden donar cap detall perquè hi ha una investigació oberta. Ahir al vespre, el primer tinent d’alcaldia de Seguretat, Albert Batlle, va explicar que l’home havia rebut l’impacte d’una bala a l’abdomen i que estava pendent de ser intervingut. De moment, però, se’n desconeix l’evolució.

En altres imatges dels fets, es veu com els agents fan primers auxilis a l’home disparat poc després que quedi estès a terra. Més tard, van arribar els Serveis d’Emèrgencies Mèdiques (SEM) i el van traslladar a l’hospital.

Pel que fa a l’incident, Batlle va defensar que el sensellar havia intentat clavar el ganivet als agents. Va ser “un intent d’agressió amb arma blanca”, va subratllar davant els mitjans. També va concretar que l’avís que va rebre la Guàrdia Urbana venia d’algú que havia advertit que l’home estava causant “molèsties”, sense cap incident més concret.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa