El sindicat de la Urbana insisteix amb les Tàser: haurien evitat disparar al sensesostre

El principal sindicat de la Guàrdua Urbana de Barcelona, CSIF, ha assegurat en un comunicat que “d’haver tingut les eines apropiades, l’ús de l’arma de foc no hauria estat necessària” en referència a l’home sensesostre ferit de bala dissabte per un agent de la Guàrdia Urbana. El sindicat recorda que fa temps que reclama “les eines necessàries” per afrontar “les amenaces que recauen sobre l’àmbit de treball” del cos. En aquest sentit sol·liciten “pistoles tàser, llançadores, pistoles de pebre, armes llargues i càmeres unipersonals per a cada agent”.

En un comunicat defensen que l’actuació “es va ajustar en tot moment als principis que han de regir qualsevol intervenció de proporcionalitat, oportunitat i congruència”. Consideren que no proporcionar aquest material és un “desistiment de funcions” tant per part de l’alcaldessa, Ada Colau, com del tinent d’alcaldia de seguretat, Albert Batlle. “Tenim l’obligació d’utilitzar les eines que tenim de dotació i que no són altres que les escollides per fer la nostra feina amb un criteri polític per part dels qui ens governen”, reblen en el comunicat.

Defensa corporativa

Sostenen que l’home “amenaçava” amb una arma les persones que passaven pel carrer entre Tetuan i el Passeig de Sant Joan i per això l’agent es va veure “obligat a fer ús de la seva arma reglamentària com a resposta per poder preservar la seva vida”. El sindicat explica que l’home, “amb una arma blanca de grans dimensions es dirigia vers ell amb la ferma intenció de clavar-li”.

Indiquen que en aquesta intervenció policial els agents van “evitar, amb els mitjans que tenien al seu abast” que no s’hagi de “lamentar un nombre considerable de víctimes com a resultat de les accions d’aquest individu armat”.

Nou comentari

Més notícies
Ada Colau a la roda de premsa de valoració de noves restriccions / Ajuntament de Barcelona

Colau assegura que l’agent que va disparar al sensesostre va actuar “en situació de màxima complexitat”

L’alcaldessa es mostra preocupada per l’estat de salut de l’home, que està crític
Imatge d'arxiu de la Guàrdia Urbana de Barcelona / GUB

Perilla la vida del sensesostre ferit per la Guàrdia Urbana

Els Mossos d'Esquadra s'han fet càrrec de la investigació per evitar un "conflicte d'interessos"
Laura Pérez, en imatge d'arxiu / ACN

L’Ajuntament diu que li “preocupen” les imatges dels trets però demana “prudència”

Laura Pérez ha explicat que l'home ferit de bala encara es troba en estat greu però estable
Imatge d'arxiu de la Guàrdia Urbana de Barcelona / GUB

Entitats socials mostren preocupació pel cas del sensesostre a qui va disparar un urbà

Irídia veu indicis de "desproporcionalitat" i demana que s'aparti l'agent de les funcions de seguretat ciutadana de manera preventiva
Un cotxe patrulla de la Guàrdia Urbana de Barcelona / GUB

La Guàrdia Urbana dispara a un sensesostre que duia un ganivet a la mà

El presumpte agressor ha rebut almenys un tret a l'abdomen
L'alberg per a persones sense llar de la Fira de Barcelona gestionat per la fundació Salut i Comunitat / S.B.

Colau obre una altra guerra amb la Generalitat pels sensellar

L'Ajuntament escriu a Aragonès per reclamar-li que multipliqui per 10 el pressupost dedicat als equipaments per a persones sense sostre | "No podem fer de Generalitat", adverteix la regidora Gemma Tarafa