El sindicat de la Urbana insisteix amb les Tàser: haurien evitat disparar al sensesostre

CSIF també demana "llançadores, pistoles de pebre, armes llargues i càmeres unipersonals per a cada agent"

El principal sindicat de la Guàrdua Urbana de Barcelona, CSIF, ha assegurat en un comunicat que “d’haver tingut les eines apropiades, l’ús de l’arma de foc no hauria estat necessària” en referència a l’home sensesostre ferit de bala dissabte per un agent de la Guàrdia Urbana. El sindicat recorda que fa temps que reclama “les eines necessàries” per afrontar “les amenaces que recauen sobre l’àmbit de treball” del cos. En aquest sentit sol·liciten “pistoles tàser, llançadores, pistoles de pebre, armes llargues i càmeres unipersonals per a cada agent”.

En un comunicat defensen que l’actuació “es va ajustar en tot moment als principis que han de regir qualsevol intervenció de proporcionalitat, oportunitat i congruència”. Consideren que no proporcionar aquest material és un “desistiment de funcions” tant per part de l’alcaldessa, Ada Colau, com del tinent d’alcaldia de seguretat, Albert Batlle. “Tenim l’obligació d’utilitzar les eines que tenim de dotació i que no són altres que les escollides per fer la nostra feina amb un criteri polític per part dels qui ens governen”, reblen en el comunicat.

Defensa corporativa

Sostenen que l’home “amenaçava” amb una arma les persones que passaven pel carrer entre Tetuan i el Passeig de Sant Joan i per això l’agent es va veure “obligat a fer ús de la seva arma reglamentària com a resposta per poder preservar la seva vida”. El sindicat explica que l’home, “amb una arma blanca de grans dimensions es dirigia vers ell amb la ferma intenció de clavar-li”.

Indiquen que en aquesta intervenció policial els agents van “evitar, amb els mitjans que tenien al seu abast” que no s’hagi de “lamentar un nombre considerable de víctimes com a resultat de les accions d’aquest individu armat”.

Més informació

Nou comentari