Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Arrels es presentarà com a acusació popular en el cas dels trets d’un urbà a un sensesostre
  • CA

La fundació Arrels va avisar immediatament que faria seguiment jurídic del cas del sensesostre a qui un guardià urbà va disparar el dissabte passat, però avui ha fet un pas més enllà. En un comunicat a Twitter, l’entitat ha anunciat que es presentarà com a acusació popular en el cas del Marjan. La voluntat de la iniciativa és “estar informats al detall del procediment” però també “demanar actuacions durant la fase d’instrucció”, com podria ser aportar testimonis o imatges.

L’entitat en defensa dels drets de les persones que dormen al ras, a més, persegueix un últim objectiu amb la seva implicació en el procés judicial: “Vetllar perquè es tingui en compte la perspectiva de les persones sense llar”. De fet, darrerament, el director d’Arrels, Ferran Busquets, ha insistit en la necessitat de conéixer a fons la realitat dels sensesostre a l’hora de formar la policia i s’ha sumat a posar en dubte la pertinença de l’actuació de la Guàrdia Urbana el dissabte passat.

Quatre dies després, el cas encara cueja. Ahir els Mossos d’Esquadra van entregar al jutge una correlació dels fets d’aquell vespre a partir de la seva investigació inicial. Avui el tinent d’alcaldia de Prevenció i Seguretat a l’Ajuntament de Barcelona, Albert Batlle, ha comparegut davant els mitjans, en un format gairebé estèril. S’ha centrat a dir que no faria “especulacions” de cap mena. Tampoc no ha refermat les paraules que va dir el mateix vespre del succés, quan va assegurar que l’home havia arribat a intentar clavar un ganivet a un agent.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa