Tallen la Meridiana a la Trinitat per protestar pel tall de la L1

Veïns de la Trinitat Vella, Sant Andreu i Santa Coloma de Gramenet es concentren per protestar per la gestió del TMB de les obres

Un centenar de persones, segons càlculs de la Guàrdia Urbana de Barcelona, han tallat la Meridiana aquest dimecres a les set de la tarda, en hora punta, a l’altura de la Trinitat Vella per protestar per com la companyia TMB està gestionant el tall de circulació durant dos mesos a la L1 del metro.

Unes obres han obligat a suspendre el servei entre Clot i Fondo, i han quedat especialment afectats els veïns de part del districte de Sant Martí, de diversos barris de Sant Andreu i de Santa Coloma de Gramenet. Les queixes no són per les obres per elles mateixes, sinó pels transports alternatius que s’hi han posat: dues llançadores –no es pot fer el recorregut de totes les parades afectades seguit– i amb menys capacitat de la necessària, segons els afectats.

Molts asseguren que els seus desplaçaments diaris, amb molta calor per les altes temperatures d’aquest estiu, s’han complicat molt perquè han de caminar fins a deu minuts per enllaçar un transport alternatiu amb l’altre. Altres es queixen que els seus desplaçaments diaris poden arribar a durar una hora més, i per això algunes pancartes que veïns de Sant Andreu, la Trinitat Vella i Santa Coloma han portat a la protesta duien la queixa “un hora + de camí”

Les persones amb problemes de mobilitat o amb alguna discapacitat encara es troben amb més dificultats. I també han recriminat a TMB les mesures alternatives activades el sindicat CGT, ERC i Junts per Catalunya. La companyia, però, manté que la solució proporcionada és correcta.

Més informació

Nou comentari