Les revisions mèdiques ja han detectat efectes de l’amiant en 25 treballadors del metro

TMB anuncia que 855 membres de la plantilla ja han passat els exàmens clínics i assegura que les afectacions detectades no són greus

Ja són 25 els casos de treballadors del metro als quals s’ha detectat alguna afectació en la salut per l’amiant. Són les dades que ha difós TMB aquest dimecres, i que incrementen l’última xifra amb tres casos. Els afectats són 25 dels 855 empleats que ja han passat per les revisions mèdiques que ha ofert la companyia. Hi ha un total de 1.064 persones convocades per fer-se les proves radiològiques encarregades, de manera que encara les han de passar 209.

Sempre segons fonts de TMB, s’han diagnosticat 25 casos d’afectacions a la pleura en què “s’ha documentat la possible relació amb l’exposició a l’amiant”. D’aquests 25, un total de 22 són d’engruiximents pleurals, 2 més mostren plaques pleurals no calcificades i 1 treballador té una placa pleural calcificada. La companyia assegura que “cap d’aquestes afeccions es pot considerar una patologia greu i no ha requerit tractament mèdic”. “Només s’ha recomanat un control periòdic més freqüent dins del programa de vigilància”, afegeixen els portaveus de l’empresa.

Més informació

Nou comentari