Treballadors de TMB es manifesten a la Sagrera per la mala gestió de l’amiant al metro

Un centenar de treballadors s’ha concentrat davant del centre de control del metro al carrer Hondures de Barcelona

Un centenar de treballadors de TMB ha sortit al carrer aquest dimarts per protestar contra la mala gestió de la presència d’amiant al metro i la negativa de l’empresa de readmetre diversos treballadors acomiadats. Segons han explicat al Tot Barcelona fonts del sindicat Col·lectiu Independent del Metro (CIM), els treballadors han aprofitat “les dues hores d’aturada previstes per la vaga” per mostrar el seu malestar al voltant del Centre de Control del Metro, al carrer Hondures.

[r:1]

Els treballadors del metro faran vaga parcial els quatre dies que durarà el Mobile World Congress (MWC). L’aturada està convocada dues hores cada torn: al matí, de les 7.00 hores a les 9.00 hores; a la tarda, de les 16.00 hores a les 18.00 hores; i a la nit, de les 22.50 hores a les 0.50 hores. A les franges de matí i tarda hi ha serveis mínims del 65%, mentre que a la nit són del 45%, ja que el departament de Treball ha decidit augmentar la freqüència de pas per l’alerta de contaminació enviada pel Govern.

La plantilla del metro protesta per la gestió de la crisi de l’amiant i exigeixen a TMB que publiqui una llista amb tots els afectats per aquesta fibra tòxica. Fa uns dies l’empresa va donar una llista amb més de 1.000 treballadors, però el comitè d’empresa estima que n’hi ha més de 3.000 afectats. Aquest mateix dimarts s’han fet públics dos nous casos de possibles afectacions per amiant en conductors de metro, tot i que TMB sempre ha defensat que només els membres de manteniment de la plantilla poden patir afectacions.

Més informació

Nou comentari