Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Treball cedeix a la pressió de TMB i endureix els serveis mínims
  • CA

El departament de Treball ha cedit finalment a les crítiques de Transports Metropolitans de Barcelona (TMB) i, després d’una primera jornada de vaga amb complicacions, ha endurit els serveis mínims de la vaga de metro contra els efectes de l’amiant en els treballadors, segons ha confirmat el departament al TOT Barcelona. Finalment, el 65% de la plantilla haurà de treballar en els intervals d’hora punta –de 7h a 9h i de 16h a 18h– i el 45% en els d’hora baixa –de 22:50h a 00:50h–. És la resposta de la conselleria després del primer dia d’aturades parcials i de Mobile World Congress, en què s’han viscut aglomeracions a les andanes perquè tot i la vaga s’han mantingut una gran xifra d’usuaris de metro.

Els serveis decretats anteriorment, del 50% en hores de màxima afluència i 30% en les de menys usuaris, havien rebut crítiques dures per part dels gestors de l’empresa TMB. La presidenta de l’ens i regidora de Mobilitat, Mercedes Vidal havia mostrat la seva indignació per unes taxes que considerava “insuficients”. Segons Vidal, el servei que s’oferiria pel congrés seria “molt deficient” per culpa d’aquesta vaga. 

La presidenta del comitè d’empresa, Amada Álvarez (UGT), ha valorat el canvi de serveis decretats com una notícia que el gruix de treballadors no han encaixat “gens bé” perquè la conselleria no ha actuat “amb les formes correctes”. Segons Álvarez, els han justificat que el canvi és per l’alta contaminació de Barcelona, però no entenen que això hagi canviat d’un dia per l’altre. “No sé si hi ha hagut pressions”, assegura, “però el lògic és que si Treball es cregués els percentatges que ens ha fixat, ho hagués fet des del primer moment”, critica respecte l’increment de treballadors pel que queda de vaga. 

Una línia que comparteix amb la secció de Comissions Obreres (CCOO), que ha piulat a Twitter que la modificació dels serveis mínims suposa “un clar atac al dret a vaga”. El compte sinfical explica que se’ls ha justificat l’augment de les quotes per l’alarmant “contaminació ambiental” i critica que la polució de l’amiant –motiu pel que fan les aturades laborals– que “pateixen els treballadors” no els sembli “tan important”. 

 

 

 

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa