Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Seguiment del 90% de la vaga del metro el primer dia de MWC
  • CA

La vaga parcial dels treballadors del metro ha sigut un èxit durant el primer dia si es tenen en compte les valoracions que fan tant els sindicats com TMB. Fonts del comitè d’empresa –tant de la UGT i com del sindicat CIM (Col·lectiu Independent del Metro)– han assegurat al TOT Barcelona que un 90% dels treballadors que no estaven inclosos als serveis mínims del 50% durant les aturades del matí i la tarda s’han adherit a la vaga.

TMB no dona la seva versió respecte del seguiment, ja que entén que anirà variant al llarg dels torns, però ímplicitament admet que el seguiment ha sigut alt, ja que subratlla que el matí ha sigut “complicat”. “Ha calgut transportar el 95% del passatge que tocava avui amb uns serveis mínims del 50%“, han lamentat els portaveus de la companyia.

Segons les dades de l’empresa, l’afluència de passatgers només s’ha reduït un 2% al matí respecte d’un dilluns normal i, si es té en compte que avui comenáva el MWC “es podria parlar d’un 5% de reducció respecte el previst”. Durant la tarda, la reducció del passatge es podria arribar a xifrar en un 7%, han assegurat les mateixes fonts, però no s’han viscut tants problemes com a la franja matinal.

Les complicacions, per tant, han sigut sobretot entre les 7.30 hores i les 9.30 hores, especialment en estacions d’enllaç com Sagrada Família i La Sagrera, on ha calgut regular l’accés a les andanes per evitar aglomeracions que poden comportar problemes de seguretat. El que es fa en aquests casos, és tancar l’accés a les andanes fins que no es buiden quan passa el metro i recull els passatgers. A la tarda, segons els portaveus de TMB per aplicar la mateixa regulació, s’ha fet únicament a la parada de Diagonal a l’andana de la línia 5 durant una hora.

Pel que fa als temps d’espera, durant les aturades de línies han sigut d’entre 6 i 10 minuts, excepte a excepció de la L11, on han arribat als 14 minuts, i les línies 9N i 10N, on els combois passaven cada 10-15 minuts.

Els sindicats de treballadors del metro i TMB) no van arribar a cap acord en la reunió ‘in extremis’ convocada ahir, i van decidir mantenir la vaga, motivada principalment pel desacord sobre com està afrontant la companyia la crisi de l’amiant.
 

Més notícies
Vaga al metro després de l’últim intent de mediació
Notícia: Vaga al metro després de l’últim intent de mediació
Comparteix
La reunió entre TMB, treballadors i Treball d'ahir al vespre no va aconseguir un acord entre les parts
Últim intent de mediació entre treballadors i TMB per evitar la vaga durant el MWC
Notícia: Últim intent de mediació entre treballadors i TMB per evitar la vaga durant el MWC
Comparteix
A les 16 hores Treball, l'empresa i la plantilla tractaran d'apropar postures per desconvocar les aturades durant el congrés

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa