Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Vaga al metro després de l’últim intent de mediació
  • CA

La vaga de treballadors del metro ha començat aquest matí amb les aturades parcials. L’últim intent de desconvocar la protesta va ser ahir a la tarda, amb una reunió entre Treball, TMB i treballadors que es va acabar al vespre. Fonts del Col·lectiu Independent del Metro (CIM), presents a la trobada, van confirmar després de la trobada que la vaga es mantenia.

Els treballadors protesten per la gestió de la crisi de l’amiant per part de TMB, a qui reclamen transparència sobre quants treballadors hi han estat exposats. A més, acusen TMB de voler quedar “bé de cara a l’opinió pública” i no de buscar una solució “real”. 

“Fins a l’últim segon”

TMB assegura que ha esgotat “fins a l’últim segon” el marge per negociar amb els sindicats. L’empresa ha lamentat en un comunicat que els treballadors ni tan sols han volgut valorar les seves propostes. Les sis propostes fetes per TMB a l’última reunió van ser refusades pels treballadors perquè les consideraven insuficients.

Sobre els serveis mínims, l’empresa va avisar que els conisdera “insuficients”. “Aquesta oferta serà insuficient per absorbir la demanda en les franges d’afectació, especialment a les hores punta del matí, en què de 7 a 9 h se solen concentrar unes 215.000 entrades a la xarxa de metro, i de la tarda, quan de 16 a 18 h es poden registrar 170.000 entrades”, va alertar.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa