Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
TMB assegura que el metro funciona “molt millor” amb l’augment dels serveis mínims
  • CA

TMB ha celebrat aquest matí que el servei de metro ha anat “molt millor” gràcies a l’augment dels serveis mínims ordenat ahir pel departament de Treball. Aquest matí els treballadors de l’empresa han fet vaga de 7 a 9 hores, tot i que han estat obligats a oferir un servei mínim del 65%. Ahir al vespre el conseller de Treball Chakir el Homrani va dictar que els serveis mínims per a la vaga havien de ser d’un 65% en hores punta i d’un 45% en hores vall, de menor afluència de passatgers, al·legant un episodi de contaminació a la ciutat.

Fonts de TMB han dit que gràcies a l’augment del servei no s’han necessitat regulacions de passatge a Sagrera, però sí a Sagrada Família. Ahir durant les aturades l’empresa va haver de controlar el flux de passatgers per evitar aglomeracions. Avui, en canvi, els trens han anat “carregats” però no hi ha hagut cap “situació complicada”. L’afluència de passatgers ha estat avui un 7% menor a un dia laborable, segons informa Europa Press.

Des del sindicat Col·lectiu Independent del Metro (CIM) afirmen que “s’estan carregant el dret a vaga amb mentides”. Argumenten que la contaminació ambiental, el motiu que dona Treball per augmentar els serveis mínims – perquè així s’evita l’ús de vehicles privats -, “no existeix”. A més, denuncien “pressions polítiques”. 

Sobre el seguiment de la vaga aquest matí, els sindicats detallen que ha estat del 95%. A més, el comitè d’empresa ha exigit en un comunicat la retirada de l’augment de serveis mínims i tornar als dictats inicialment, que eren del 50% en hores punta i del 30% en hores vall. 

Temps d’espera durant les aturades

Malgrat tot, el temps d’espera entre les 7 i les 9 hores ha estat de quatre a sis minuts a les línies 1, 2, 3, 4 i 5, de set minuts a la L9 i la L10 sud, vuit minuts i mig a la L9 i 10 nord i de 14 minuts a la L11. A les aturades de 16 a 18 hores el servei també serà del 65%, i el temps d’espera serà de cinc a set minuts a les línies 1, 2, 3, 4 i 5; set minuts a la L9 i 10 sud; entre 10 i 15 minuts a la L9 i 10 nord i cada 14 minuts a la L11. Finalment, a les aturades d’entre les 22:50 i 0:50 hores el servei serà del 45%. El temps d’espera serà de 15 a 20 minuts a totes les línies menys a la L11, on serà de 14 minuts.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa