Calvet nega que oferís a les VTC operar de forma irregular i critica la patronal per “enganyar”

El conseller de Territori acusa Unauto d'intentar "confondre la ciutadania"

El conseller de Territori i Sostenibilitat, Damià Calvet, ha acusat Unauto de voler “confondre” els ciutadans amb les declaracions que ha fet el seu dirigent a Catalunya. El president de la patronal de les VTC a Catalunya, Josep Maria Goñi, ha dit que el secretari d’Infraestructures i Mobilitat, Isidre Gavín, els va oferir que Uber i Cabify operessin de forma “irregular” a Barcelona. “Les VTC han de fer de VTC i els taxis, de taxis”, ha insistit Calvet, que ha criticat Unauto per intentar “bombardejar” aquesta distinció.

El conseller de Territori ha explicat aquest divendres que la Generalitat estudiarà la manera de recuperar les llicències VTC que Uber i Cabify no utilitzin després de l’anunci que abandonen Catalunya i Barcelona amb l’aprovació el decret que regula el sector i que ha entrat en vigor avui mateix.

Segons Calvet, l’executiu vol evitar que els propietaris d’aquestes llicències se les quedin sense utilitzar-les i les retinguin “de manera especulativa”. “Ens estaria restant capacitat a la mobilitat de Barcelona i de l’àrea metropolitana”, ha argumentat el conseller, que ha admès que “no serà fàcil”, segons recull l’ACN.

[r:1]

En declaracions als mitjans, el titular de Territori i Sostenibilitat ha lamentat que Uber i Cabify no hagin intentat operar amb el nou decret en marxa i ja hagin anunciat els ERO per als seus treballadors.

Avui, la patronal de les VTC ha acusat el conseller d’haver-los proposat continuar treballant a Barcelona de forma “irregular”.

[r:3]

Més informació

Nou comentari