Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
La Generalitat no espera Foment i controlarà les VTC amb un registre propi
  • CA

L’entrada en vigor del decret regulador de les VTC inclou un registre de comunicacions que permetrà a la policia comprovar que es compleixen els 15 minuts d’antelació per demanar un servei de VTC. Mitjançant una web a què s’hauran d’inscriure els operadors, els vehicles VTC hauran d’avisar del lloc, data i hora en què comença i acaba el servei. Al registre quedarà guardat el moment en què el conductor ha rebut la petició de servei per tal de constatar que el xofer ha respectat els 15 minuts d’antelació. A més, el cotxe haurà d’estar registrat amb la matrícula i el nom i DNI del conductor i de l’empresa propietària del vehicle.

[r:1]

L’anomenat Registre de Comunicacions de VTC es contemplava al decret que l’Estat va aprovar al setembre de l’any passat, tot i que ja es va incloure en un decret del desembre de 2017. El text aprovat al setembre habilitava els “ens locals” per crear un registre de control propi, tot i que detallava que l’Estat en crearia un a què tindrien accés les administracions que ho demanessin. El ministeri de Foment apunta al TOT Barcelona que el registre és d’àmbit estatal i està gestionat per la Direcció General de Transport Terrestre. 

Al setembre, quan es va aprovar el decret estatal, fonts de la conselleria de Territori i Sostenibilitat afirmen al TOT Barcelona que la Generalitat ja havia desenvolupat un registre propi que es trobava en fase de proves. Tanmateix, el fet que la norma especifiqués que Foment crearia un registre estatal va fer que el govern català no posés en marxa la web de control i esperés que el ministeri de Foment desenvolupés el seu registre, per després poder-lo utilitzar. 

Foment va tard

Aquest diari ha confirmat amb fonts del ministeri que el registre estatal es troba encara en fase de proves, tot i que no han concretat quan podrà funcionar. Així doncs, i davant de la urgència per l’aprovació del decret català, la Generalitat utilitzarà el seu propi registre per controlar el servei de les VTC. “Si vam posposar la posada en marxa del registre va ser perquè l’Estat i l’AMB tenien la intenció de crear els seus propis”, va dir el conseller Damià Calvet aquest dimarts després del consell executiu. 

Calvet també va subratllar que la policia haurà de rebre cursos de formació sobre el registre perquè seran els cossos de seguretat els encarregats d’utilitzar-lo. Així, els Mossos d’Esquadra – que ja han estat instruïts sobre el funcionament de la web – i les policies locals demanaran les llicències als conductors de VTC per comprovar que el servei s’ha efectuat amb 15 minuts d’antelació. Les sancions pels conductors de VTC que no compleixin amb els 15 minuts d’antelació seran de caràcter greu, que comporta una multa de fins a 1.001 euros

Més notícies
Uber i Cabify es rendeixen i confirmen que marxen de Barcelona
Notícia: Uber i Cabify es rendeixen i confirmen que marxen de Barcelona
Comparteix
Les empreses han anunciat que deixaran de donar servei a la ciutat a partir de demà

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa