Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Uber i Cabify es rendeixen i confirmen que marxen de Barcelona
  • CA

Uber es rendeix i marxarà de Barcelona. Ho ha anunciat aquest matí després que comuniqués la seva intenció de marxar després del pacte entre taxistes i Generalitat. L’empresa va dir que marxaria però no va prendre una decisió ferma. “Davant de les restriccions a les VTC aprovades pel govern català, ens veiem obligats a suspendre el servei d’Uber a Barcelona a partir de demà”, ha lamentat l’empresa. Tot i així, no tanquen la porta a tornar: “Seguim a disposició de la Generalitat i de l’Ajuntament per treballar en una regulació justa per a tothom”.

El portaveu d’Uber, Yuri Fernández, ha insistit en aquest punt en una entrevista a El Món a Rac1 i ha demanat que es negociïn les condicions de la regulació en una taula on hi siguin tant els taxistes com les VTC. Fernández ha afirmat que 3.000 treballadors es quedaran sense feina per la marxa de l’empresa i ha admès que, de moment, han “perdut”.

“La nova regulació fa impossible que operem a Barcelona”, ha criticat el portaveu de la companyia. També ha dit que no té “cap sentit” que s’hagi de demanar un Uber amb 15 minuts d’antelació i que “qualsevol temps d’espera és contrari a com funcionen les aplicacions de mobilitat”.

Fernández també ha assenyalat que durant la vaga les descàrregues de l’app d’Uber havia augmentat, com ja va passar després de la protesta de taxistes al juliol. 

Cabify també tira la tovallola…

Cabify també ha confirmat que marxa de Barcelona en un comunicat aquest matí. “Després de revisar el text, que avui es fa oficial, la companyia conclou que aquesta regulació té com a únic objectiu, i per tant com a conseqüència final, l’expulsió directa de l’aplicació de Cabify“, ha lamentat l’empresa. Cabify ha detallat que demà informarà els seus usuaris que acaba el seu servei a Barcelona a través de l’aplicació. La plataforma ha agraït “tant a usuaris com a conductors i empreses col·laboradores la seva aposta per la mobilitat del futur”. 

… I Élite Taxi celebra la decisió

L’associació majoritària del sector del taxi, Élite Taxi, ha comentat de la decisió que Uber i Cabify abandonin la ciutat que és una “bona notícia” pel sector. Tot i així, avisa que seguiran “atents” a com actuen les empreses. “Qui una i dues vegades actua com un delinqüent, no desaprofitarà l’ocasió per seguir-ho fent“, alerta l’associació.

Rivera i Arrimadas culpen Pedro Sánchez, Torra i Colau

El líder de Ciutadans, Albert Rivera, ha considerat que “el populisme i el nacionalisme expulsen les VTC de Barcelona” en una piulada. Ha afegit que anar “contra el dret a decidir dels usuaris” és anar contra “el signe dels temps”.

La líder del partit taronja al parlament, Inés Arrimadas, ha dit de la marxa de les dues empreses de VTC que és una “notícia nefasta”. Arrimadas ha atacat el “populisme recurrent de Colau, el separatisme de Torra i la irresponsabilitat de Sánchez” per haver provocat aquest escenari. 

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa