Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
La patronal de les VTC diu que Territori els va oferir treballar de forma “irregular” a Barcelona
  • CA

El president d’Unauto VTC Catalunya, Josep Maria Goñi, ha dit que la conselleria de Territori els va oferir treballar de forma “irregular” a Barcelona després de l’aprovació del decret. El dirigent de la patronal de les VTC ha detallat que va ser el secretari d’Infraestructures i Mobilitat del Govern, Isidre Gavín, qui els va oferir deixar “en un calaix” totes les denúncies de la Guàrdia Urbana per no respectar els 15 minuts d’antelació, que la policia controlaria amb el registre de comunicacions.

Goñi ha concretat que durant la trobada Territori volia acontentar els taxistes, evitar les pressions de l’Ajuntament i permetre que les VTC com Uber i Cabify seguissin treballant a Barcelona. Tot i així, a l’assemblea extraordinària d’Unauto tots els socis van decidir de manera “unànime” rebutjar l’oferta. Paral·lelament a la suposada proposta de treballar de forma irregular, Goñi ha desvelat que durant la reunió els membres de la conselleria van apuntar que era “impossible” controlar el retorn a la base de les VTC i que la prohibició de tenir geolocalització no els afectava i que només volien acontentar els taxistes. 

Sobre les proves que poden aportar per justificar l’acusació, el president d’Unauto VTC Catalunya ha afirmat que en tenen, tot i que la conversa no va quedar registrada. A més, ha afegit que hi ha testimonis que poden confirmar que se’ls va fer aquest oferiment. Aquesta va ser una de les dues reunions, de “20 i 30 minuts”, que els responsables de les VTC van mantenir amb la conselleria. Goñi ha declarat que fonts de Territori els asseguraven que el decret era un “farol”.

Damià Calvet i Isidre Gavín

El secretari d’Infraestructures i Mobilitat del Govern, Isidre Gavín, i el conseller de Territori, Damià Calvet. | ACN

El president d’Unauto VTC Catalunya ha destacat que a la Generalitat hi ha “sensibilitats diferents” respecte al conflicte. Goñi ha apuntat que des d’ERC trobaven més comprensió, mentre que al PDECat “li és igual”. 

Mesures legals 

Goñi també ha avançat que la setmana que ve oferiran detalls sobre les querelles que presentaran, una de les quals ja han avançat que anirà dirigida contra Ada Colau per prevaricació. Mentre Vector Ronda ha revelat que els equips jurídics de l’empresa estudien formes de tombar la nova regulació, el president d’Unauto a nivell estatal, Eduardo Martín, ha assenyalat que els serveis jurídics de la patronal treballen en maneres legals d’aturar la limitació a les VTC.

Tant Martín com Goñi han coincidit a apuntar al conseller de Territori, Damià Calvet, com a “responsable” de “l’acomiadament massiu de 3.500 persones”, “un dels ERO més importants de la història de Catalunya”. “Calvet ha enviat a l’atur a 3.500 treballadors”, ha lamentat el president d’Unauto a nivell estatal. 

Els taxistes, als quals Goñi es referia com la seva “competència”, també han estat blanc de les crítiques d’Unauto. Els dos representants de la patronal s’han queixat que la regulació la van fer “els taxistes en assemblea” i no la conselleria de Territori. Goñi ha qualificat els taxistes com “el grup de matons que operen a Barcelona”. 

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa