Maragall reclama a Colau que expropiï ja el gimnàs social Sant Pau

Artadi també reclama la compra | El centre lamenta "el silenci" de Colau i Bcomú

Ernest Maragall (ERC) ha reclamat al govern d’Ada Colau aquest dimecres l’expropiació urgent del Gimnàs Social Sant Pau, que té data de desnonament per dimecres vinent. Els republicans asseguren que han estat “en permanent contacte” amb els gestors d’aquest equipament de la ronda Sant Pau (Raval), que atén veïns vulnerables i ofereix àpats i dutxa a persones sense llar o sense recursos.

ERC recorda que la conselleria d’Afers Socials va transferir 135.000 euros al centre esportiu per pagar els deutes amb Hisenda i la Seguretat Social, però que “l’Ajuntament era l’encarregat de negociar amb la propietat una sortida”. El consistori sempre ha al·legat que la propietat no vol vendre l’edifici, pel que ara Maragall planteja una expropiació d’emergència.

A més, ERC recorda al govern BComú-PSC que va acordar la reserva de 30 milions d’euros del pressupost 2021 “per a la compra i rehabilitació d’edificis singulars”, que podrien servir per desencallar el Sant Pau. “És urgent i no podem esperar, perquè el desnonament és imminent”, lamenta el cap de l’oposició.

Demana intervenir amb contundència, com s’ha fet amb altres espais simbòlics de la ciutat, com la Casa Buenos Aires (Vallvidrera), les casetes d’Encarnació (Gràcia) o a la Torre Garcini (Guinardó). L’adquisició municipal de la finca, a banda de salvar el gimnàs, permetria construir habitatge públic a la part posterior i protegir el patrimoni industrial de Ciutat Vella, perquè es tracta d’una de les ‘cases-fàbrica’ del Raval.

El gimnàs, a favor

El gimnàs ha agraït la petició d’ERC i ha recordat al govern municipal que el ple de la ciutat ja va aprovar el maig de 2018 la via de l’expropiació, pel que la llum verda política existeix des de fa més de dos anys i mig. “Lamentem el silenci d’Ada Colau i Barcelona en Comú”, reblen.

Artadi també vol la compra

Poc després, Elsa Artadi (JxCat) s’ha afegit a la reclamació al govern Colau de comprar l’immoble que ocupa el Gimnàs social Sant Pau. Ha avançat que el seu grup presentarà un prec en aquest sentit a la Comissió d’Urbanisme de la setmana vinent. “Avui és necessària una operació urbanística que solucioni la necessitat de la continuïtat del Gimnàs social de Sant Pau i la preservació patrimonial de l’entorn”, ha dit JxCat en un comunicat. La presidenta del grup ha recordat que al centre li va caducar el contracte de lloguer el passat 31 de juliol i ha demanat al jutjat que porta el seu desnonament un ajornament almenys fins el 30 d’abril.

Més informació

Nou comentari